Да изберем хамалски услуги или да се пренасяме сами

Помислете кой от двата начина за пренасяне ще ви спести повече време и пари.
Помислете кой от двата начина за пренасяне ще ви спести повече време и пари.

Преместването на имущество – покъщнина или офис техника/мебели – често пъти е свързано най-вече с приятни емоции. Отивате на ново място, започвате на чисто и какво ли още не. Разбира се, има си и своите недостатъци, като най-големите от тях са: опаковането, товаренете и разтоварването, разопаковането и опасността да счупите нещо. Всички тези дейности отнемат време, пари, досадни са или пък заплашват любимите ви вещи. Затова има хора, които предпочитат да се обадят на професионална фирма за преместване и да поверят всичко на нея. Вижте какви са плюсовете и минусите на това решение, за да прецените какво да направите вие. 

Хамалите могат да опаковат нещата ви

Плюс: Няма да се занимавате с това досадно задължение. Освен това, ако става въпрос за техника или чупливи предмети, професионалистите ще ги опаковат и защитят по-добре от вас самите. Минус: Не искате никой да рови във вещите ви. Само мисълта за това ви притеснява. Тогава помислете дали да не опаковате сами и да потърсите помощ от хамали само за товаренето, разтоварването и транспорта. 

Хамалите знаят как да товарят и разполагат с товарни автомобили

Плюс: Те със сигурност знаят как да подредят багажа, така че да използват оптимално пространството в колата и едва ли ще одраскат безценния скрин, останал от баба ви, защото коридорът е много тесен за пренасянето му. Хамалите могат да ви предложат подходящ товарен автомобил и опитен шофьор, който да го кара и паркира в града. Минус: Ще ви излезе малко по-скъпо да наемете хамали и кола за опаковане, товарене, разтоварване, пренос, шофиране. От друга страна, това не е много сигурно. Ако трябва да правите много курсове с вашия лек автомобил, може да се окаже, че ще ви излезе същото като пари. 

Хамалите ще ви помогнат в разопаковането и подреждането

Плюсове: Това, разбира се, ще се случи само ако искате. Но ако не сте решили как точно да подредите мебелите, хамалите ще са ви от помощ. Просто ще пренасят и ще пренареждат мебелите в стаите, докато видите как стоят най-добре. Минус: Услугата не е толкова обичайна и може да ви излезе малко по-скъпо. 

Ако ви предстои пренасяне, може би поне на някакъв етап е добре да потърсите помощ от хамали. Така може и да не ви излезе по-евтино, но със сигурност ще ви бъде по-спокойно. 

© 2014, informiran.bg