Какво прави седефените копчета толкова интересни

Естествена красота и изискан стил, събрани в копче
Естествена красота и изискан стил, събрани в копче

Случвало ли ви се е да харесате дреха заради копчетата? А копчетата да ви струват по-скъпо от плата за самата рокля? Ако отговаряте с „да”, значи цените детайла, който всъщност е носител на стила и характера на дрехата.

Седефените копчета – натурални и всяко уникално само за себе си

Те са от напълно естествен материал. Характеризират се с перлен блясък. Цветът им се променя според ъгъла, от който ги гледате. Гърбът им обикновено е по-тъмен и грапав, защото в същност това е външната част на раковината. Могат да са фино обработени и тогава са особено подходящи за изискани дамски рокли и блузи или за стилни мъжки ризи. Но могат да са максимално близко до естествения вид на черупките и ако са и с по-големи размери, се използват успешно за по-дебели дрехи и плетиво. При тях особено ясно личи как всяко едно има различен рисунък, блясък и игра със светлината. Седефените копчета придават на облеклото стил и неповторимост. Простата им изисканост често прави допълнителните накити и украшения напълно излишни.

Какво представлява седефът

Това е стремежът на мекотелото да преодолее болката и дразненото и да си осигури максимална гладкост и комфорт в черупката. Същото вещество изгражда и перлите. Разликата е само в начина на подреждане на пластините калциев карбонат и пластовете еластичен биополимер. Естественият му цвят варира от бял до почти черен. С възможностите на съвременната техника той е по-достъпен за обработка, а седефоносните мекотели се отглеждат в създадени за целта ферми, което позволява производството на по-големи количества.

Ако искате дреха с индивидуално излъчване и загатната романтичност, изберете такава със седефени копчета. 

Твърде вероятно е те да се окажат произведени от „Meo Buttons”. Това е бързо развиваща се фирма в България, работеща с модерно технологично оборудване. Тя изработва копчета от почти всички възможни материали. Изпълнява както собствени модели, така и проекти на клиентите си. Значителна част от продукцията е предназначена за големи европейски компании. Научете повече за нея на http://buttons.bg/.

© 2015, informiran.bg