Какъв грим е подходящ за офиса

Три съвета, с които да изглеждате красива и да вдъхвате доверие в колеги и партньори
Три съвета, с които да изглеждате красива и да вдъхвате доверие в колеги и партньори

Независимо колко разкрепостена и свободомислеща сте, бизнесът си има правила и някои от тях е добре да ги спазвате. Най-малкото, за да имате възможност да нарушите други. Външният вид, начинът, по който сте облечена и гримирана, е от особено значение при първите ви срещи с потенциални клиенти и партньори. Ако от пръв поглед решат, че не могат да ви имат доверие, че сте повърхностна, глупавичка или леко луда, то ще ви коства много усилия да ги опровергаете. Затова прочетете малко повече за това какви дрехи е добре да подбирате за офиса и за бизнес срещи и следвайте няколко прости съвета относно грима. 

Изберете подходяща основа

Препоръчително е да е с цвят, близък до кожата на лицето ви. Пробвайте как ви стоят различните нюанси – мострите в магазина са оставени именно за това – и как се съчетават с избрания от вас коректор. Целта на коректора и основата е да изглаждат тена на лицето ви и да заличават дребните несъвършенства – пъпчици, сенки под очите. Затова колкото по-близо до естествения ви тен са на цвят, толкова по-добре. 

Ползвайте умерено количество руж

Едно-две погалвания на страните ви с четката са напълно достатъчни. Използвайте розов или прасковен руж, който ще ви придаде свеж вид. Не се хвърляйте на ярки цветове. 

Обърнете специално внимание на грима за очи

Колкото по-дебело сложите очната линия и молива за очи, толкова по-зле. Гримът в стил „опушено око” и оранжевата спирала са недопустими. През есента използвайте топли цветове в кафяви и зелени тонове, но без да прекалявате, а през пролетта заложете на свежи нюанси – ябълково, прасковено. Можете, независимо от сезона, да слагате сенки, които са близки до естествения цвят на клепачите ви – бледо розово, нежно жълто. Заложете на черна, водоустойчива спирала за очи и сте готова. 

Не експериментирайте с червилото

Ярко червеното червило може да ви превръща във фатална жена, когато ходите на бар, но мощно руши имиджа ви около масата за бизнес преговори. Пробвайте с розово червило или гланц за устни. 

Гримирайте се дискретно, умерено. Използвайте козметиката, за да подчертаете красотата си и да прикриете несъвършенствата. Така ще изглеждате чудесно и ще вдъхвате доверие в колегите и партньорите си. 

© 2014, informiran.bg