Как да преобразим терасата за лятото

3 идеи как да превърнете терасата си в райско лятно кътче
3 идеи как да превърнете терасата си в райско лятно кътче

В летните дни, които не можете да прекарате извън града, няма нищо по-хубаво от това да се изтегнете на терасата си с коктейл в ръка. За да ви е приятно обаче е добре да разчистите ненужните вещи, които стоят на терасата от месеци и да се погрижите за декорацията. Ето как може да стане това с минимум средства. 

Поставете саксии с цветя

Сложете саксии с цветя в ъглите на терасата и сандъчета по целия парапет. Мушката, фикуси, палми – изберете растенията спрямо това колко често грее слънце на терасата ви и с колко място разполагате. Можете да си направите и вертикална градина, за да спестите място. 

Сложете сенник и система за охлаждане с водна мъгла

Тези две неща ще ви костват малко повече средства. Ако в момента не можете да ги отделите, заменете сенника с чадър или пък с шарен чаршаф, на който сами сте направили стойка, така че да ви пази от  слънцето. Колкото до саморъчната система за охлаждане, сигурно можете да се справите и сами. Достатъчно е да си намерите дюзи за ситно разпръскване на вода и да измислите как да докарате водата до терасата. 

Боядисайте я и я обзаведете

Боядисайте стените и парапета в шарени цветове и помислете за мебелите. Можете да купите нови. Или пък сами да поправите и освежите старите си мебели. Шкурка, лак, бои, здрави ръце и желание за работа са ви достатъчни, за да се справите с начинанието. Можете и да си направите мебели от щайги и палети. След това само трябва да изберете подходящи възглавнички и покривчици за тях и терасата ви ще засияе. 

Направете терасата си удобна за вашата почивка. За това ви трябват много въображение и малко средства. Лесно е. Пробвайте. 

© 2014, informiran.bg