3 неща за хороскопите, които не знаете

Проверявате ли предсказанията на звездите всеки ден? Открийте какво още нe знаете за хороскопите
Проверявате ли предсказанията на звездите всеки ден? Открийте какво още нe знаете за хороскопите

Думите “хороскоп” и “астрология” са едни от най-търсените в Google. Двете понятия са неразривно свързани.  За астрологията се твърди, че е едновременно наука и изкуство.

За да можете да направите хороскоп, трябва да имате познания по математика и астрономия. За да можете да  тълкувате различните аспекти, да формулирате чертите на характера, или пък да предричате бъдещи събития, се иска друг вид талант.

От древността до днес

Хороскопите съществуват още от времето на маите, а може би и преди това. Хората от дълбока древност се вглеждат в звездите с надежда и любопитство. Оракули, шамани или магьосници, всички те са предричали бъдещето, взирайки се в звездното небе. Най-известният от тях е Нострадамус.

Астрологията е първообраза на съвременната астрономия.

Хороскопите и известните политици

Йосиф Висарионович Сталин е вярвал, че е истински маг и вълшебник. Посещавал е кръжока на известния мистик и окултист Георгий Иванович Гурджиев и е усвоявал методи за контрол над масовото съзнание. За съжаление хороскопът на самия Сталин не му предричал бляскаво бъдеще и затова се наложило да променят датата му на раждане от 06.12. 1878 на 21.12.1879 г., чрез обред на инициация. Това означава – да се роди отново.

За Хитлер и неговите приближени многократно били съставяни хороскопи. Карл Ернст Крафт предсказал покушението срещу него. Най-фрапиращият случай е, когато бил поръчан хороскоп от астролог, затворен в концлагер. Човекът предсказал съвсем точно смъртта на Хитлер.

От съвременните политици най-известният почитател на хороскопите е бившият президент на САЩ – Роналд Рейгън.

Научна степен по астрология?

Колежът Kepler в Сиатъл, Съединени Американски Щати е първата западна институция, която дава бакалавърска и магистърска степен по астрология. Курсовете се водят от 2000 година и струват 5000 долара. Американците харчат милиарди долари годишно за съставяне на хороскопи.

Проверихте ли какво ви предсказват звездите за днес?

© 2014, informiran.bg