Гледането на кафе - истина или лъжа

Открийте какво се крие в утайката кафе на дъното на чашата ви
Открийте какво се крие в утайката кафе на дъното на чашата ви

Предсказването на бъдещето е доста мистериозна област, която някои предприемчиви хора са превърнали в сероизен бизнес. Независимо дали вярвате в пресказания или смятате, че това е губене на време и пари, нищо не пречи да се позабавлявате малко.

Гледане на кафе

Може би не знаете, но научното наименование на това занимание е Тасеография или Тасеомантия. Според сведущите по този въпрос, в кафеената утайка се крие бъдещето, може да се прочете миналото и да се види настоящето. За да се случи това обаче, трябва да спазите няколко правила.

Подготовка

Ще ви трябва ситно смляно кафе от любимата ви марка. На нескафе или „3 в 1“ не може да се гледа. Съдбата е предначертана именно в утайката.

Кафето трябва да се свари в джезве и да се сипе в бяла, порцеланова чашка. Тя трябва да е по-плитка и с широко гърло. 

Приготвянето на кафето

Трябва да вземете предвид колко хора ще пият и да сипете толкова чаени лъжички кафе в джезвето. Ако ще добавяте захар – сега е моментът. С чашката премервате количеството студена вода и заливате кафето. Слагате го на котлона и чакате да кипне. Разливате го по чашките и магията започва.

Следвайте ритуала

Отпивайте от кафето си с наслада, а когато привършите и утайката остане на дъното, захлупете чашката върху чинийката и я завъртете три пъти надясно. Сложете ръка отгоре и си пожелайте нещо. Време е гледачката на кафе да заслужи парите си. Или просто да се позабавлявате с приятели.

Символите

Утайката образува различни фигури, които човешкото въображение оприличава на едно или друго (нещо като тест на Роршах). Символите близо до ръба са от настоящето или ще се случат скоро. Колкото по към дъното отивате – толкава по-далече в бъдещето виждате. 

Едно важно правило – не можете да си гледате сам на кафе. Тасеография – какво да се прави.

© 2015, informiran.bg