Естествен масивен паркет – предимства

Съвети от „Паркетна Фабрика – София”
Съвети от „Паркетна Фабрика – София”

Разнообразието от подови настилки, предлагани на пазара, е зашеметяващо. Но има един материал, който никога не излиза от мода, и това е дървото. Съвременните технологии предлагат все нови и нови варианти, които правят дървената настилка достъпна и лесна за монтаж. И сред цялото това многообразие от векове непоклатимо на чело си остава естественият масивен паркет.

Какво представлява естественият масивен паркет и какви са предимствата му

Това са дъски с еднакви размери и форма, изработени от една и съща естествена дървесина. Краищата им са оформени като перо и нут за по-добро захващане. Дебелината им варира около 20 мм. Предимствата на естествения масивен паркет са неоспорими. Той е

- екологичен и безвреден – не излъчва вредни вещества, суровината за него се възпроизвежда по естествен начин;

- топло- и шумоизолиращ;

- дълготраен – при качествен монтаж и поддръжка животът му е съизмерим с този на сградата. Това прави по-високата начална инвестиция икономически изгодна.

- Позволява многократно циклене и реставриране, поддържа се лесно.

- Създава неповторимо усещане за топлота и комфорт.

Купувайте паркет от коректен доставчик, предлагащ монтаж

Както стана дума, трайността и качеството му зависят и от професионалния монтаж. „Паркетна Фабрика – София” вече 20 години произвежда класически масивен паркет, дюшеме и едроразмерен паркет, тип „дюшеме”. За тези години нейните екипи са монтирали хиляди квадратни метри дървени подове не само у нас, но и в чужбина. За всеки един от тях фирмата поема гаранция. При това става дума не само за еднофамилни жилища с ниско натоварване, но и за заведения, обществени сгради, спортни зали.

Коректността на „Паркетна Фабрика – София” се допълва от креативността и професионализма на специалистите й. Те могат да изработят за вас още вътрешни и външни обшивки и настилки, дървени конструкции, врати, стълби, парапети, мебели по индивидуален дизайн от старо дърво и др. Изпълняват и цялостни интериорни решения в зависимост от Вашите конкретни нужди. 

В случай, че искате най-добрата подова настилка за Вашия дом или обект – не се колебайте, потърсете Паркетна Фабрика София!

© 2015, informiran.bg