Защо новогодишните обещания са безсмислени

И какво е добре да направите вместо тях
И какво е добре да направите вместо тях

В началото на всяка нова година ние, обичайно, даваме доста (не)искрени обещания да се променим, да започнем нова работа или връзка, да усвоим чужди езици или нови умения, да отслабнем, да откажем цигарите и т. н. И също като новогодишните прогнози, тези обещания рядко се осъществяват в действителност.

Новата година равна ли е на ново начало

Всъщност времето тече съвсем безпристрастно и независимо от хорските желания. И ако ги нямаше всички тези новогодишни предавания, фойерверки, речи и голям часовник, отброяващ последните секунди – нямаше по нищо да разберем, че е дошла нова година. Така че, защо да не започнем желаната промяна още през април, през септември, февруари, утре или още сега?

Промяна и мотивация

За постигането на каквато и да било цел ви е нужна мотивация. Без нея всичко си остава в сферата на празните обещания и кухите пожелания. Промяната трябва да дойде отвътре, от сърцето, а не от датите на календара. Въпреки това много хора използват новата година, за да поставят ново начало. За някои това наистина работи, но повечето от нас си даваме едни и същи обещания всеки път.

Да започнем още сега

Независимо дали е нова година или не, ако дълбоко в себе си не вярвате, че можете да промените нещо, няма да го направите. Ето защо, може би трябва да смените гледната си точка. Всеки ден е ново начало. Можете да започнете да променяте живота си дори през следващия час! 

Помислете за това, което искате да постигнете и колко много означава то за вас. Ако вложите достатъчно чувство и действие, кой знае – всичко е възможно. 

Просто направете нещо, вместо само да казвате, че ще го направите.

© 2015, informiran.bg