Защо полиестерните копчета са най-използвани

Или как едно копче може да имитира всички съществуващи
Или как едно копче може да имитира всички съществуващи

Представете си за миг, че изчезнат копчетата. Виждате света, изпаднал в комични, трагикомични и откровено противоречиви ситуации. Добре де, не всички копчета – само полиестерните. Ще се удивите, че резултатът е един и същ. Няма как да е иначе – на всяко едно копче от какъвто и да е материал се падат десет от полиестер.

Защо полиестерните копчета са най-използвани

Най-малкото по две причини. Първата е, че те са много евтини. Втората се корени в характеристиките на материала. Той се обработва изключително лесно. Приложими са всички известни начини за разнообразяване, оцветяване и постигане на различни декори. Лесно се правят надписи, гравират се лога или се разработват визии по проект на клиента. Не е проблем да се изработят прозрачни или полупрозрачни, ярки гланцови и матирани, едноцветни и пъстри копчета. На практика с тази суровина може да се постигне всичко – дори имитация на скъпи естествени материали. И то толкова добри имитации, че потребителят нито за миг не би допуснал, че копчетата му са синтетика, а не рог, седеф, дърво или метал. 

Подходящи са за всеки тип дреха

Невероятните възможности за разнообразяване на полиестерните копчета ги правят подходящи за различни материи, дебелини и текстури на плата, стилове, кройки и т. н. При това според размера (от 12 до 72) и декора се използват еднакво за мъжки и дамски дрехи, зимни и летни, спортни и елегантни. Винаги можете да намерите точно това, което ви е необходимо. Бюджетът, който ще ви трябва, ще е пренебрежимо нисък.

Ако сте производител на дрехи

разгледайте сайта на „Meo Buttons” – производител на копчета от почти всички използвани днес суровини. Те работят за големи производители на текстил във Франция и Германия, Гърция, Испания и др. На тях можете поръчате всичко, което ви е необходимо и ще го получите с перфектно качество и на отлична цена.

© 2015, informiran.bg