История на бялата и черната магия

Открийте двете страни на монетата
Открийте двете страни на монетата

Произходът на магията започва още в палеолита, където древните племена се страхували и борели с едни свят, опитващ се да ги унищожи. Още от тогава познаването на природните закони и науки – астрономия, математика, химия, физика, философия, религия – е считано за магическо умение. Хората, които са го владеели са наричани „маги“ – посветени в нещо, в което малцина са били.

В началото магията и религията вървели ръка за ръка, докато не стигнем до средновековието, когато църквата, в лицето на Инквизицията, изгаряла „вещиците“ на кладата.

Молитвата е магия

Магическите ритуали почти винаги използват думи, превръщайки ги в заклинания, проклятия, призоваване и т.н.

Вземете молитвите в която и да е религия. Това са всъщност определени думи, целящи да сбъднат желанията ни. Като вълшебни заклинания. В египетската „Книга на мъртвите“ има цели 192 от тях. Целта им била да подпомогнат преминаването на душата в отвъдното и били пълни с ценни съвети за живота след смъртта. Защото всички, които са гледали „Мумията“ знаят, че „смъртта е само началото“.

Бялата магия

Нейната същност е да използва силата на елементите във вселената, за да прави добро на хората – да лекува, да сбъдва мечти, да закриля, да предпазва от злите сили и да води по пътя към успеха. Бялата магия е положителна енергия и ни насочва в правилната посока – далеч от тъмната страна.

Черната магия

Тя се използва за създаване на зло, изпълняване на егоистични цели във вреда на другите хора – убийства, болести, загуба на любим човек, отмъщение. Ритуалите й служат за манипулиране на свободната воля на човека и го принуждават да изпълнява желанията на някой друг. Това е тъмната страна, изпълнена със страх, гняв и болка. Питайте Йода.

Некромантията, или призоваването на духове, е също вид черно магьосничество.

Магията – черна и бяла - съществува паралелно откакто свят светува. 

Проклятието и благословията са двете й лица.

© 2015, informiran.bg