Какво да знаем като купуваме слънчеви колектори

Съвети от „Sun Solar” - професионалисти в инженеринга на целогодишни соларни системи
Съвети от „Sun Solar” - професионалисти в инженеринга на целогодишни соларни системи

Забелязвате ли как от рядка атракция, слънчевите колектори стават все по-обичайна гледка по покривите на сградите? И все по-малко са скептиците, които смятат, че това е модерна измишльотина, която не си струва инвестицията.

Защо да си инсталирате слънчеви колектори

Защото ще ползвате безплатната слънчева енергия, за да осигурите за семейството си топла вода. Още повече, че на пазара вече се утвърждават системите, работещи и при намалено слънчево греене, с което се преодолява основният им досегашен недостатък. Но има още една много важна причина – ставате независими от енергийната и енергопреносната система. Забравяте за сривове, аварии, токови удари, които могат да ви оставят без уреди, срокове за плащане и нереални сметки.

Какво трябва да знаете, когато купувате слънчев колектори

На първо място – собствените си потребности. Излишно е да харчите за мощности, които не можете да оползотворите. На второ – техническите характеристики и възможности на системата. Важно е да се подбере най-адекватната по отношение не само на мощността, но и според наклона на покрива, ориентацията на сградата, режима на слънцегреене, сложността на монтажа, начина на поддръжката, възможностите за ремонт при нужда. Затова проучете добре най-атрактивните за момента термосифонни колектори от затворен и отворен тип, плоските селективни колектори и вакуум тръбните от панелен тип. Не на последно – доброто име и реномето на доставчика. Дали той е само търговец-посредник, или може да ви осигури отговорен монтаж, гаранции, гаранционен и следгаранционен сервиз, профилактика.

Къде можете да получите изчерпателна информация и индивидуална консултация

Влезте на http://sunsolarbg.net/. Разгледайте различните видове и модели слънчеви колектори. Ако се затруднявате да прецените, кой е най-подходящият за вас, свържете се с екипа на фирмата за индивидуална консултация или за проектиране на оптимална за вашите условия слънчева инсталация. Фирмата внася и дистрибутира само сертифицирана висококачествена техника. Поддържа добри цени както на продуктите, така и на съпровождащите ги следпродажбени услуги.

Очакват ви!

© 2015, informiran.bg