Какво е астрална проекция

Възможно ли е пътуването в други светове
Възможно ли е пътуването в други светове

Астралната проекция предполага, че всеки от нас притежава дух или астрално тяло, което може да броди свободно, докато сме в полусън или в състояние на транс. Астралното пътуване е преживяване извън оковите на физическото тяло. Практикува се от древни времена от шамани, оракули и йогини, с помощта на психотропни вещества, хипноза, медитация или чрез съзнателно изпадане в транс. Хората, които твърдят, че са постигали астрална проекция споделят, че духът им е напускал физическото тяло и е летял в друго измерение, наречено духовен свят или астрално ниво.

Това е изключително вълнуващо (ако е вярно), защото означава, че всеки от нас притежава безсмъртен дух, който може да броди свободно. За учените идеята е меко казано спорна или направо абсурдна, поради липсата на каквито и да било физически доказателства за тези пътувания.

Кой може да практикува пътешествието между звездите

Това не е привилегия на някаква специална група хора. Всеки може да го направи, но извън телесното пътуване изисква малко практика, последователност и непредубеденост. Също и немалка доза смелост. И  точно както сте се научили да ходите, да карате колело или да плувате, можете да усвоите и това умение. Наградата сигурно е изумителна.

Как да се научите

Има безброй техники, които да ви помогнат. Трябва да откриете тази, която ще работи за вас. Експериментирайте и разберете кой метод е най-успешен за вас.

Ами ако се „загубите”

Можете ли да се върнете обратно във физическото си тяло? Има ли опасност да си останете в астралния свят? Хората, които практикуват астралната проекция твърдят, че съществува сребърна нишка, между физическото и астралното тяло. Докато човек е жив, тази „пъпна връв” пренася енергия между двете и ги държи здраво свързани. 

Астралната проекция ще ви помогне да осъзнаете, че тялото е само временна черупка, а вашето съзнание е свободно да скита между звездите.

© 2015, informiran.bg