Какво е добра идея да купувам с намаление и какво не

Защо да не си спестим малко пари, когато можем?
Защо да не си спестим малко пари, когато можем?

Възможността да получим повече стоки и услуги за по-малко пари не е за изпускане. Но трябва ли да се нахвърляме на всичко, което ни се предлага?

При всички случаи е добре да купувате неща, от които наистина имате нужда, а не просто защото са в промоция. Започнете като си направите списък на стоките, които купувате всеки ден, седмично или веднъж-два пъти в месеца и решете кои от тях, от къде ще пазарувате. Във всеки магазини се предлагат различни стоки с намалени цени. 

Маркови стоки

Купете си електроника, дрехи, обувки, козметика, черна и бяла техника – стоки с висока стойност, за които ще дадете по-малко пари, когато са в промоция. Едва ли ще ви се откъснат от сърцето 250 за маратонки, но когато същите са намалени на половина – защо не. 

Дълготрайни хранителни стоки

Списъкът ви трябва да включва продукти, от които реално имате нужда и използвате често. Например - зехтин или кафява захар, любимата ви марка кафе или други по-скъпи продукти, когато видите, че цените им са намалени. Битовата химия издържа дълго, употребява се ежедневно, а добрите марки са скъпи. Спокойно я включете в списъка.

Дограма

ПВЦ или алуминиева дограма на промоция определено е добра сделка. Вместо 3, ще си вземете 5 камерна за същата цена. Защо не? Инвестицията определено си заслужава.

Курсове, пътувания, храна за душата

Образовайте се, четете и пътувайте на по-ниски цени, ако ви се отвори възможност. Това е отлична инвестиция във вашето бъдеще и прекрасен начин да събирате емоции и хубави спомени, а не вещи.

Какво не си заслужава усилията

Бързо развалящи се продукти, особено ако нямате фризер, където да ги съхранявате, модни парцалки, които ще изглеждат смешно след няколко месеца или неща, от които определено нямате нужда.

Бъдете рационални и не се подлъгвйте по всяка реклама, която видите.

© 2015, informiran.bg