Какво е хорарна астрология

Открийте отговорите на въпросите си, независимо дали ще ви харесат или не
Открийте отговорите на въпросите си, независимо дали ще ви харесат или не

Хорарната или часовата астрология отговаря на конкретно зададени въпроси. По това тя се различава от наталната, която дава поглед върху целия живот на човека. За да бъде чуто от вселената, питането трябва да ви е легнало на сърце и да бъде зададено силно и ясно. Зададете ли глупав или неясен въпрос, ще получите такъв отговор.

Малко история

Хорарната астрология съществува от древни времена. Възникнала е не толкова от нуждите на човека да опознае себе си, а по-скоро от необходимостта да разбере –  ще има ли суша тази година, добра ли ще е реколтата, дали ловът ще е успешен, ще има ли война и други животоспасяващи въпроси. Макар и създадена отдавна, тя е доведена до съвършенство през 17 век, от британския астролог Уилям Лили. 

Хорарната диаграма

За съставянето на часовата карта се използват познатите ни от наталната карта домове. Уилям Лили ги е обобщил по следния начин: Човекът, който задава въпроса е асцедентът, след него са домовете – вторият дом символизира имота, третият – роднините, четвъртият – бащата, петият – децата, шестият – слугите или болестите, седмият – съпругата, в осми дом са скрити вариантите на вашата смърт (кой за бога би искал да знае това?), девети дом отговаря за вярванията и религията, десети за авторитета и заслугите на питащия, единадесети за приятелите, а дванадесети – за враговете. Хорарната астрология използва времето на възникване на въпроса, а не мига, в който е роден питащият.

Днес, въпросите, на които търсим отговор са доста по-различни – най-често се търсят изгубени вещи, но също така актуални питания са: ще си намеря ли нова работа, благоприятно ли е сега да започна нов бизнес, да се омъжа ли за конкретен човек и т. н. Важното е въпросът да бъде ясно зададен и да може да му се отговори с „да” или „не”.

Какво искате да ви каже хорарната астрология?

© 2015, informiran.bg