Какво представляват соларните външни ролетни щори

Мини фотоволтаична централа на прозореца ви
Мини фотоволтаична централа на прозореца ви

Планирали сте да поставите на прозорците си външни ролетни щори. Проучили сте всичко – характеристики, предимства и недостатъци, модели, цени. Само дето ви се иска да знаете, какви са тези соларни ролетни щори и какво ще спечелите, ако си купите от тях.

Соларно захранване на управлението на външна ролетна щора

Както обикновено и зад думите „соларни външни ролетни щори” се крият поне две неща. В повечето случаи става дума за управлението на щорите. За улеснение на потребителя, производителите ги комплектоват с автоматизирано управление, което прави вдигането и пускането им лесно и безпроблемно. Автоматиката работи с ток. Единият ви вариант е окабеляване. Другият е соларно захранване на автоматиката. Тук, разбира се, целта не е пестене на ток. По-скоро се повишава удобството при ежедневното използване и елиминиране на риска да стоите на тъмно, ако сутринта спре тока.

Соларни външни ролетни щори 

Вече е възможно тази фраза да се разбира и буквално – външна щора, която е изградена от фотоволтаични панели и по същество представлява мини слънчева електроцентрала. С необходимата окомплектовка тази щора не само ще изпълнява функциите на обикновената, но ще произвежда електричество според проектната си мощност. Това може да бъде първата крачка по пътя към енергийната независимост на дома ви. Да не говорим че инвестицията ви ще се изплати доста по-бързо от очакваното за едни щори. Впрочем – с подобни функции можете да намерите още капаци за прозорците, пана за монтиране на цокъла на терасата или на преградните й стени, навеси.

Имате ли новаторски дух

Ако още не сте избрали своите външни ролетни щори, помислете и за новата възможност. Достатъчно е да имате поне малко новаторски дух и любопитство, за да проверите нещата при производителите и да пробвате. 

Човек все от някъде трябва да започне!

© 2015, informiran.bg