Какво трябва да знаем преди да си вземем Мопс

Отглеждането на животно у дома е отговорност, помислете за това преди да направите решителната крачка
Отглеждането на животно у дома е отговорност, помислете за това преди да направите решителната крачка

Мопсовете са жизнерадостни, очарователни и просто ви изкушават да си играете с тях и да ги гушкате. В това няма нищо лошо. Просто се убедете, че това е подходящото куче за вас преди да го заведете вкъщи. 

Мопс е игрив

Той обича да се забавлява, да се разхожда, да играе с вас (да, точно с вас) и да прави бели. Много обича да къса хартия, да се пързаля по килима или да разхвърля, докато ви няма у дома и след това да ви чака с победоносен вид. 

Подходящ е за семейства с деца. Той ще си играе с тях, ще ги пази и ще им се радва. Е, може хлапето ви и малкият Мопс да се съюзят и да правят бели заедно. Имайте го предвид. 

Мопс не обича да стои сам

И това може да се превърне в сериозен проблем. Тази порода се привързва искрено и дълбоко към стопанина си и иска да прекарва колкото се може повече време с него. Ако пътувате често, работите много и нямате възможност да отделяте достатъчно време на домашния си любимец Мопс, то може би е по-добре да си вземете друго куче. Мъникът наистина ще страда, че не ви вижда достатъчно. 

Той е чудесна компания за възрастни хора. Неговата игривост, любопитство и жизнерадостен темперамент го превръщат в страхотен спътник на хора, които често изпадат в мрачни състояния и са склонни към депресия. 

Мопс е с крехко здраве 

Това са цели две неща, които трябва да знаете предварително. Мопс е с наистина крехко здраве. През лятото прегрява лесно. През зимата се простудява още по-лесно. Често има проблеми с дишането и очите. Трябва да полагате специални грижи за здравето му. 

Ако наученото дотук не ви е разколебало, подгответе дома си за новия му обитател. Не сте сгрешили в избора си. Мопс ще ви дари с цялата си любов, ще ви бъде предан и непрекъснато ще ви очарова с дяволиите си.

© 2014, informiran.bg