Какъв домашен любимец да изберем за подарък

6 предложения за незабравим „жив“ подарък
6 предложения за незабравим „жив“ подарък

Изборът на идеален домашен любимец за друг човек е комплексно решение. Трябва да знаете какво харесва, с какво свободно време разполага, дали живее в къща с двор или апартамент, пътува ли често и не на последно място – на колко години е. Обикновено такъв подарък се прави на дете, но и много възрастни си мечтаят за домашен другар. 

Кученце

Ако решите да подарите на някого кученце, разберете първо има ли си любима порода. Животното изисква доста внимание и грижи. Ако подаръкът е за дете, това е чудесен начин да го научите на отговорност и грижа към друго живо същество.

Коте

Котката е много по-лесна за отглеждане. Тя няма нужда от разходки в парка. Котараните са гальовни, но също така и доста своенравни и ще трябва бъдещият им собственик да се съобразява с това, ако не иска драскотини и поразии в дома си.

Папагал

Папагалчето е пойна птичка, която носи много радост. Те са красиви и весели, но не могат да живеят сами, следователно ще трябва да подарите две. Не са много подходящи за малки деца, които обичат да гушкат домашните си любимци и да играят с тях.

Зайче

Зайчетата също не обичат да живеят сами и е по-добре да бъдат две. Имат нужда от около 2 квадратни метра място, сено, пресни плодове, зеленчуци и вода. Не обичат да ги разнасят много насам-натам из къщи.  Не е добра идея да ги подарявате на много малки дечица.

Хамстер

Хамстерът е симпатичен и лесен за отглеждане домашен любимец. Стои си в клетката, не вдига шум и не цапа. Към подаръка добавете хранилка и въртележка. 

Рибки

Рибките също са лесни за гледане. Не изискват сложни грижи и можете да се любувате на подводния им свят.

Домашните любимци са сладки, гальовни и игриви, както и верни стражи и приятели. Стига да направите подходящия избор, с подобен подарък ще донесете много радост във всеки дом.

© 2014, informiran.bg