Какъв фитнес уред да си взема за вкъщи

Топ 7 на фитнес уредите за дома
Топ 7 на фитнес уредите за дома

Фитнес залите са страхотно място за тренировки, социални контакти, за мотивацията и не на последно място – за достъп до първокласно оборудване. Но това не означава, че не може да имате няколко неща в хола си. За случаите, когато нямате време да стигнете до фитнеса например. 

Ето нашите предложения:

Въже за скачане – не сте скачали на въже от дете? Крайно време е да си припомните как се прави. Ускорява пулса, гори мазнини, подобрява координацията и укрепва мускулите на краката ви. 

Степер – идеалният уред за кардио тренировка у дома. Симулира изкачването по стълби. С негова помощ укрепвате мускулите на дупето, бедрата и прасците. Ако си вземете уред с въжета ще тренирате едновременно и горната част на тялото.

Велоергометър – укрепвате тялото си, горите мазнини, подобрявате състоянието на сърдечно-съдовата система. Най-силно участват мускулите на бедрата и прасците, а ако карате изправени – и на дупето.

Кростренажор – натоварвате цялото тяло, укрепвате всички големи мускулни групи. Страхотен е за горене на мазнини. Движенията наподобяват ски бягането – един от най-натоварващите спортове.

Дъмбели – те са по-практични от гиричките, защото можете да добавяте или махате тежест. Тренировката с тях развива мускулите и подобрява силовата ви издръжливост.

Лежанка за щанга – изберете си модел, който позволява регулиране на позицията – равна или наклонена, както и на височината на която поставяте щангата. Повдигането на тежести от лег е основно упражнение във фитнеса. Развива силата и увеличава масата на големите гръдни мускули.

Комбинирана лежанка за коремни преси – поддържа гърба ви и предпазва от травми. Ще ви помогне да постигнете съвършените коремни плочки. 

Гребен тренажор – тренировката с него ще натовари максимално всички големи мускулни групи – гръб, корем, бедра, ръце. Гребането е сложно движение, което изразходва много енергия. Никой друг уред не натоварва толкова пълноценно цялото тяло.

Ако предпочитате да тренирате в уюта на дома си, някой от тези уреди е точно за вас. Изберете си! 

© 2015, informiran.bg