Как да възпитам сина си, така че да не стане мамино синче

Научете го, че има собствен път, който се отдалечава от вас
Научете го, че има собствен път, който се отдалечава от вас

Имате бебе! Имате син! Какво по-голямо щастие от това? Но и каква по-голяма отговорност!

Какво е всъщност възпитанието

Казано простичко – то е дългият процес, в който ден след ден учите малкото човече да се отдалечава от вас – да проходи, да проговори, да се обува и облича само, да се храни само, да мисли само. Да живее своя живот – понякога далече от вас. И то когато искате единствено да го гушнете, да го притиснете до себе си и да не го пускате нито за миг.

Какво ще рече да възпитате мъж

Да възпитате момченцето си така, че да може да създаде собствено семейство и дом, да бъде надеждна закрила и опора за жена, деца и приятели. Да могат да разчитат на него в тежък миг другите и вие самата.

Познавате ли мамини синчета

Сигурно се сещате за поне един мъж, които би бил безупречен, ако можеше да се пусне от полите на мама. Той обикновено няма собствено семейство, собствено жилище и собствено мнение. Защото мама иска да е наблизо, упражнява тотален контрол, не забелязва, че вече отдавна е пораснал и е убедена, че е единствената, която може да се грижи за него. Тези мъже никога не са щастливи. Да останеш вечно дете е красиво само в приказките.

Как да направите момчето си истински мъж

Позволете му самостоятелност и свобода да експериментира и да опознава света. Научете го, че обелените колене не са висока цена за преодоляното препятствие. Че има неща, които си струва да брани и понякога е задължително да влезе в бой – дори с по-силен. Преодолейте силното си желание да завъртите света му около себе си, да знаете всичко и да контролирате всичко – уж за негово добро. Подскажете му, че някъде по пътя си ще срещне жена, която ще бъде най-важният човек в света – по-важна от самата вас.

Не е трудно да възпитате сина си като истински мъж. Трудно е да се държите като майка на мъж.

© 2015, informiran.bg