Как да го подготвя за запознанство с нашите

5 прости правила, за да впечатлите родителите на приятелката си
5 прости правила, за да впечатлите родителите на приятелката си

Гаджето ви все още не се познава с вашите родители? Може би е време  да организирате малка семейна среща. Ако не искате да се получи някакво фиаско (припомнете си Бен Стилър и Робърт де Ниро в „Запознай се с нашите“), вземете съответните мерки. 

Помогнете на приятеля си да преодолее напрежението от първата среща с вашите родители. Ето как:

Погрижете се за външния му вид

Начинът, по който се обличаме говори много за нас. Помолете приятеля си да зареже обичайния си небрежен вид и да се облече подходящо за срещата – чист, изгладен, избръснат и с по-големи от обичайните дози дезодорант против изпотяване. Ще му потрябва със сигурност.

Обсъдете темите за разговор

Обяснете на приятелия си какви теми трябва да избягва при разговора с родителите ви. Най-щекотливи обикновено са тези за политика, пари или религия. 

Разкажете му за нещата, които вашите родители обичат да правят, какви са техните интереси, малките им странности и на кой футболен отбор симпатизира баща ви. Теми, които могат да послужат като ледоразбивачи при първа среща. 

Родителите ви ще бъдат любопитни да научат колкото се може повече неща за него. Те искат да знят дали малкото им момиченце е намерило правилния човак. Ако той свикне с идеята предварително, ще приема въпросите им много по-спокойно.

Изберете мястото на срещата

Препоръчително е това да бъде някъде, където той няма да попадне под светлината на прожекторите. Помислете за по-голяма семейна сбирка или вечеря, на която да го представите на семейството.

Нека да донесе малък подарък със себе си – цветя за майка ви, бутилка вино или кутия бонбони.

Ако сте го поканили у дома, подсетете го да помогне с раздигането на чините. Това със сигурност ще му спечели червени точки пред майка ви.

Оставете го да бъде себе си, с мъничко помощ от вас.

© 2015, informiran.bg