Как да избера ресторант за сватба

4 съвета за това как да изберете най-добрия ресторант за вашата сватба
4 съвета за това как да изберете най-добрия ресторант за вашата сватба

Сватбеният ден е най-вълнуващият в живота ви. Всичко трябва да бъде перфектно – роклята, цветята, времето, гостите, ресторанта т. н. Понеже не можем да контролираме времето (все още), поне ще се опитаме да ви дадем няколко практични съвета, как да откриете идеалния ресторант.

Първи стъпки

Най-добрият начин да оцените един ресторант е да отидете на място и да проверите интериора, кухнята, има ли удобен транспорт до там, както и достатъчно място, където гостите ви да паркират колите си. 

Освен за броя на гостите, трябва да помислите дали има място за DJ, дансинг, на който да изтанцувате сватбения си танц и да извиете хорото. Бъдете сигурни, че ще има достатъчно място за всичко и то е само за вас.

Най-добрият начин е да има маси за 4-6 човека – малки групи от хора, така че никой да не се чувства изолиран. Добре е от всяко място да се вижда централната маса, където ще бъдете вие - звездите на събитието – булката и младоженецът.

Доброто меню = великолепно тържество

Освен  булката и  музиката, всички гости ще оценят по достойнство и вкусната и разнообразна храна. Изберете ресторант, който предлага различни възможности. Не правете компромиси с качеството и количеството на храната и напитките. Задължително си уоворете пробна дегустация.

Персоналът на заведението

Срещнете се с управителя и разберете дали служителите му имат опит в организирането на сватбени тържества. Липсата на професионален персонал би могъл да развали вкуса на вашия сватбен ден. Потърсете и мнения за заведението в Интернет.

Не забравяйте музиката

Тя  ще определи облика на тържеството ви и ще създаде настроение. 

Можете да изберете ресторант с жива музика или DJ. Има и заведения, където тази грижа е оставена на вас. Направете си списък с песни и уточнете репертоара предварително.

Когато денят дойде, не позволявайте на малките неща да ви развалят празника. Усмихвайте се и танцувайте, вашето щастие ще зарази и малки и големи, и ще имате наистина най-хубавия си ден. 

© 2015, informiran.bg