Как да избера GPS

6 съвета за правилен избор на навигация
6 съвета за правилен избор на навигация

Ако сте се загубили в морето от информация, реклами и предложения, които откривате в Интернет, търсейки GPS, вижте нашите съвети. Те ще ви помогнат да откриете спасителен бряг.

За какво ще използвате навигатора

Моделите, подходящи за ваканционни пътувания и за професионални шофьори, са доста различни като възможности и като цени. Ако ви трябва само за да ви заведе до някой град или местност на почивка, вземете си по-обикновен модел без много екстри. От друга страна, ако пътувате много – има неща, на които трябва да обърнете внимание. 

Навигатор със специфични таланти

Има модели, предназначени специално за камиони, с възможност за въвеждане габаритите на возилото, така че GPS-ът да ви предложи пътища, подходящи за него – за да не заседнете в някоя тясна улица без изход или мост, под или по който да не можете да минете, например.

Гласова навигация

Малко е трудно да следите едновременно навигатора и пътя. Изберете си модел, който предлага функцията Text-To-Speech. Така ще чувате упътванията и ще шофирате спокойно.

Големината на екрана

Размерите и разделителната способност на дисплея също са много важни при избора на GPS. Ако е прекалено малък, ще е труден за следене, а големият заема много място на таблото на колата ви. Изберете си модел, който да виждате ясно, с добра резолюция, включително и на дневна светлина. В противен случай, когато слънцето блесне в него, ще ви е безполезен.

Актуализация на трафика

Ако ще ползвате вашия навигатор предимно за градско шофиране, вземете си модел, който предлага тази услуга. С нейна помощ не само ще виждате правилния маршрут, но ще знаете дали в момента там не тече ремонт или пък има задръстване.

Карти

Проверете какви карти има качени на избрания от вас навигатор.  

Сигурни сме, че ще направите правилния избор и ни остава само да ви пожелаем – лек път.

© 2015, informiran.bg