Как да изберем подходящ климатик в средния ценови клас

Професионални препоръки от фирма „ТМЛ Клима”
Професионални препоръки от фирма „ТМЛ Клима”

Климатиците имат много привърженици. Те служат едновременно за охлаждане и отопление. Икономични са и с тях е чисто и удобно.

За какво да помислите, преди покупката на климатик

Помислете, дали ви трябва само за охлаждане или и за отопление? Дали ще е основно отопление или ще е резервно? В колко голямо помещение ще е? Важно е също постоянно ли ще се обитава стаята или ще се ползва от време на време.

Определете бюджета за климатика и монтажа, и преценете, какво предпочитате: по-голяма първоначална инвестиция, която ще се изплаща от по-ниски разходи, или по-ниска цена на уреда и по-големи сметки за ток след това.

Какви са основните типове климатици

Климатиците се различават по начина и мястото на монтаж. Ако се налага, обсъдете  това с фирмата, от която го взимате. 

По-важно е да ги различавате според начина на работа и разхода на енергия при експлоатацията. 

Конвенционалните климатици работят в режим „включено – изключено”. Черпят много енергия и на практика не функционират при температури под -5˚С. По-шумни са и поддържат температура с по-големи колебания. Те спадат към по-евтиния ценови клас.

Инверторните климатици от своя страна работят с модулирана мощност без изключване. Топлят добре и при минус 15 – 20˚С. Поддържат точно зададената температура. Много по-икономични са. Но по-скъпи.

Коя да е марката

Добри са марките „ Mitsubishi ”, „Fujitsu”, „Мidea”, „Daikin” и т. н. Според специалистите от  „ТМЛ Клима” най-изгодно в момента е да купите модел на „Mitsubishi” – климатици от средния клас. Предлагат японска прецизност и високо качество. Имат добра гаранция и ще ви служат дълго. Цените им са около 1000-1300 лв.

Защо да се доверите на „ТМЛ Клима

Фирмата е от много време на пазара. Екипът й има опит и знания и може да ви помогне при избора на технически решения за климатизация. 

Предлага богат набор от марки на признати производители и още повече модели от всяка марка. Ценовият обхват е много широк и може да се намери климатик за всеки бюджет. 

„ТМЛ Клима” осигурява доставка, монтаж и сервиз.

Обадете се и се консултирайте с професионалистите! 

© 2015, informiran.bg