Как да изберем ски облекло

Съвети от екипа на онлайн магазин „Екстрем спорт”.
Съвети от екипа на онлайн магазин „Екстрем спорт”.

Чакате с нетърпение да започне ски-сезонът? Решили сте тази зима по-често да сте в планината? Чудесно! Нищо не зарежда така, както бързото спускане по искрящия сняг. Но за да се чувствате комфортно и да се наслаждавате спокойно на единението си с природата, е необходимо подходящо оборудване и топли дрехи. И едва ли е нужно да ви напомняме, че „топло облекло” в града и „топло облекло” при екстремните условия на спускането нямат нищо общо.

Какво включва добрата ски-екипировка

Нужно ви е:

- термобельо,

- термочорапи,

- ски панталони,

- полар,

- ски яке,

- специални ръкавици, шапка, очила .

Не избирайте най-евтиното на пазара. Става дума не само за удоволствието, но и за здравето ви. А и качествените дрехи и аксесоари като тези, с доказаните чешки марки  Alpine pro, Kilpi, Husky, холандската Di Pama и  френската Lhotse ще ви служат с години.

Как да изберете нужното ви облекло

На пазара се предлагат дрехи от модерни, иновативни материали, които осигуряват добра вентилация и не допускат изпотяване, преохлаждане или прегряване на тялото. Преглеждайте старателно обозначенията на етикетите. Търсете термобельо, разработено специално за зимни  спортове.  И не купувайте по-малък размер. Със сигурност ще ви накара да се чувствате некомфортно. При ски панталоните и якетата изберете тези, които не пропускат вятъра, отвеждат парата от изпотеното ви тяло и са с висок воден стълб – водоустойчиви. Студоустойчивостта се подразбира. Маншетите срещу сняг, които можете да регулирате, са предимство. 

Защо да се доверите на нашите съвети

Защото  повече от десет години в онлайн магазин „Екстрем спорт” правим само това – осигуряваме качествени ски-облекла за екстремните зимни спортове не само за любители, но и за професионалисти. Можете да избирате между най-добрите европейски марки: SPOKEY, ALPINE PRO, ENVY, JOLUVI, LHOTSE, NORDHORN, DIPAMA, KEFAS, NORDSEN, ASTROLABIO, TASHEV и др. Предлагаме якета и панталони от модерни дишащи и водоустойчиви материи и с атрактивен дизайн.  Обувките са с подметки, които осигуряват възможно най-доброто сцепление.  Може да направите отличен избор на спални чували и раници, които ще ползвате дълго и с удоволствие.

Не се притеснявайте да питате – ние ще ви консултираме!

© 2014, informiran.bg