Как да намерите добър автомонтьор

По какво ще разпознаете „своя” автомонтьор
По какво ще разпознаете „своя” автомонтьор

Ако сте шофьор, рано или късно пред  вас ще застане въпросът за избор на „свой” автомонтьор. От изправността на колата ви зависи вашата сигурност, често и тази на семейството ви,  затова е добре да не правите копромис. 

По какви критерии да го търсите

Най-напред определете своите предпочитания, нужди и възможности. Колкото по-скъпа и модерна е колата, толкова по-важно е да се доверите на фирмен сервиз, обслужващ с предимство точно този клас коли. Това означава специално внимание, оригинални части от производителя, модерно оборудване. И разбира се, високи цени. Ако колата ви е средностатистическа като модел и възраст, вероятно ще предпочетете сервиз, в който работят с качествени части, макар и без известно лого на тях. Поемат отговорност за извършените ремонти и се отнасят към всеки клиент с уважение. Ясно е колко струват частите и колко труда. Цените като цяло са приемливи. Вероятно няма да е лесно да откриете такъв, но поразпитайте приятели и познати. Поровете в нета. Анализирайте внимателно собствените си контакти с майсторите.

Сервиз или майстор, който работи сам

Всеки от вариантите си има своите достойнства и недостатъци. Сервизът притежава по-богато оборудване. Предполага се, че в екипа има различни специалисти. Но там сте един от многото и колата ви е една от конвейра. А в цената се включват и режийните.

Когато няколко пъти отидете при един и същ майстор, вие започвате да го наричате „моя”, а той ви разпознава по телефона. Знаете откъде доставя частите и винаги ви предлага поне два варианта като цена и качество. Работи съвестно и ви дава гаранция. Всеки път преглежда общото състояние на колата и не ви се случва да бъдете неприятно изненадани от повреда насред път. Той няма пълно оборудване и понякога се налага да я кара при свои колеги, но цените му са по-ниски от тези в сервизите. Макар и малко, има такива майстори.

Намерите ли своя, постарайте се да научат за него колкото може повече хора. 

© 2015, informiran.bg