Как да се преборим с разширените вени

Вече има бърз и щадящ метод за това
Вече има бърз и щадящ метод за това

Разширените вени са грозна и отблъскваща картина. За боледуващия обаче, освен притеснението от неестетичния вид, остава тежестта и болката в краката, бързата умора, отоците, рисковете в един по-напреднал етап на заболяването.

Нов начин на лечение на разширените вени

Може би и вие смятате, че разширените вени все още се лекуват само оперативно и при това рецидивират. Вече не е така. Съществува безкрайно щадящ и ефективен метод, наречен „Склеротерапия под ултразвуков контрол”. Той се прилага и у нас от израелски съдов хирург с международно име – д-р Яир Галили, ръководител на клиниката по съдови заболявания към института "Махон Мор" в Тел Авив. В България неговите услуги може да ползвате в Медицински център „Епика“ ООД - http://mc-epica.com.

Какво представлява този метод

Най-напред се уточнява къде се намира болната вена и кой участък точно е поразен. После в нея и в разклоненията й се инжектира специално разпенено вещество. Използва се много тънка игла и пациентът не усеща нищо повече от едно боцване. За точността на процедурата се прилага помощта на ултразвук. Веществото много бързо взаимодейства и неутрализира увредената вена. Процесът продължава до няколко месеца след това. Вената постепенно се свива и изчезва, сякаш не е била. Функциите й се поемат от по-дълбоките вени и това ликвидира оплакванията в крайниците. Контролният преглед обикновено е след 2-3 месеца.

Повторна процедура може да се наложи само ако заболяването е било занемарено и в много напреднал стадии.

Какви са предимствата на това лечение

На първо място то е съвсем безболезнено, бързо и не изисква период на възстановяване. Веднага след него можете да продължите с обичайното си ежедневие. Действа бързо и сигурно. Отървава ви от страданието и ниското самочувствие. Успеваемостта му е над 95%. Ако сте забелязали признаците на разширените вени, не е нужно да чакате задълбочаване на процеса. Потърсете д-р Галили в медицински център „Епика“!

© 2015, informiran.bg