Как обувките променят тоалета

Открийте какво могат да добавят или отнемат обувките към външния ви вид
Открийте какво могат да добавят или отнемат обувките към външния ви вид

Може би сте чували фразата: “Обувките правят тоалета“. Ако не знаете как точно да разбирате това, следващите редове са за вас.

Съчетани по цвят

Избирайте обувките към тоалета си така, че да се съчетават, а не да се конкурират. Например – черните, елегантни модели подхождат на дръзка и ярка дреха, защото балансират цветовете. По-шикозните като цвят обувки, биха подхождали на семпъл тоалет или неутрални панталони и дънки – така ще го допълват и освежават. 

Ниски или високи

Високите обувки визуално удължават силуета и го правят да изглежда по-елегантен, ниските го смаляват. Ето защо е важно да избираме според пропорциите на фигурата си.

Десет сантиметровите токчета могат да изглеждат внушително, стига да сте в състояние да ходите на тях.

Високите обувки се съчетават добре както с костюм, така и с джинси. Носете ги с дрехи, които сами по себе си удължават силуета – поли-молив и тесни панталони. Спомнете си за Сандра Бълок в „Предложението“.

Чифт обувки на висок ток, комбинирани с дънки и най-обикновена тениска ще добавят нотка стил в това прозаично-ежедневно облекло.

Обувките балеринки си подхождат с поли и рокли с дължина до или над коляното.

Избягвайте да ги носите с дълги поли. Тази комбинация често може да ви придаде старомоден вид. 

Ниските обувки (3 см ток) са едновременно удобни и женствени. Подхождат си с почти всякаква дължина на полата или панталона.

Чифт игриво украсени балеринки ще изглеждат идеално с прекрасната ви лятна рокля.

Представители на по-консервативния стил са мокасините. Те  са подходящи за почти всяка професионална среда. Подхождат си блестящо с панталон, но също и с рокля или пола.

Обувките могат както да подчертаят, така  и да съсипят един тоалет. Елегантни или ежедневни, те допълват дрехите ни, и, ако са подходящо подбрани, ни изпълват със самочувствие.

© 2015, informiran.bg