Кои подаръци не се забравят никога

Нека подаръкът ви издава внимание, ангажираност и такт
Нека подаръкът ви издава внимание, ангажираност и такт

На пръв поглед изглежда, че подаряването е зависимо най-вече от средствата, с които разполагате. Може и да е така, ако сте в състояние да подарявате луксозни автомобили или жилища. Но когато говорим за нормални подаръци, свързани с традиционни празници или лични поводи, нещата са доста по-различни.

За кого правите подаръка 

За близкия човек ли подарявате или заради себе си. Ако искате да сте спокойни, че и този път сте се „разписали” с някакъв подарък, може наистина да го запомнят. И при всяко събиране да се коментира оня „безумен пуловер”, с който сте отбили номера.

Когато желаете да зарадвате някого, не смятайте парите, които можете да отделите. Помислете какво харесва човекът, какво ще го зарадва и ще го накара да се чувства обичан. Нищо не топли така, както подаръкът, издаващ внимание и любов. Впечатляващ и незабравим може да бъде албумът със снимки от знакови моменти на познанството ви; стара книжка, намерена по сергиите, за която приятелят ви често говори; сладкиш, който той обожава, но ви отнема много време.

Какво струва подаръкът

Или по-скоро – какво ви коства. Не като пари – като време, като личен ангажимент, като персонална насоченост – споменатите неща ще зарадват точно определен човек и ще го развълнуват, но ще оставят напълно безучастен друг.

Запомнят се подаръците, които имат емоционална стойност за получаващия ги. Затова някаква кухненска дреболия може да накара една жена да се чувства щастлива, а друга – да ви замери с нея.

Добрият подарък винаги е личен

Личен не в смисъл на дамски дезодорант за нея и мъжки – за него. Личен в смисъл на значимост за конкретния човек. Безусловно – това понякога е въпрос и на парични средства. Но пък винаги е въпрос на обмисляне, на съобразяване с явните желания и скритите стремления на близките ви, с потребността им от близост, топлота и внимание.

И нещо много важно – шансовете за запомнящ се подарък са почти нулеви, ако го оставите за последния момент.

© 2015, informiran.bg