Кои са най-вкусните сортове ябълки у нас

Грижете се за здравето си, като си хапвате ябълки – лесно, вкусно и резултатно
Грижете се за здравето си, като си хапвате ябълки – лесно, вкусно и резултатно

Ябълката е безценен плод. Не случайно точно тя става причина за изгонването на хората от рая, но и за началото на човешкия род. 

Защо е вкусна ябълката

Естественият, уникален природен баланс от захари и киселини, нежност на плодовото месо и хрупкавина, усещането за свежест и чистота, неподражаемите вкусови преживявания ви карат да преглъщате всеки път, когато видите ябълка или се заговори за нея. Невероятният й вкус е подкрепен от още по удивителен състав. Малко са храните, които ни дават едновременно толкова важни хранителни вещества – ценни витамини, минерали и микроелементи – включително лесноусвоимо желязо, пектин, органични киселини и т. н. Удоволствието от ябълката носи толкова ползи на организма, че пословицата „Една ябълка на ден държи доктора далече” се оказва повече от вярна.

Кои са най-вкусните ябълки у нас

С неподражаем вкус са новите модерни сортове ябълки „Ревена”, „Пинова”, „Пилот”, „Голд Розио”, „Ред кан”, „Голд Розио”, „Breaburn fenbra(s)”, „Рубин Фуджи”, „Гала Venus-Fengal(s)” и т. н. 

Сладки, кисели, сладко-кисели, ароматни, хрупкави или не – вкусни и прекрасни на вид – те са истинско удоволствие за всеки, опитал ги. Предимствата им се подсилват от високата устойчивост на заболявания. Те не изискват многократни третирания с пестициди и така плодовете им остават чисти и здравословни. 

Когато похапвате от тях, си доставяте удоволствие и безспорна полза за здравето!

Ще ги намерите в разсадник „Пловдив” на „Савел – Агро” ЕООД

Искате да имате тези ябълки в двора си? Много е важно, когато купувате фиданките, да сте сигурни в техния произход и качество. За това се доверете на проверен производител като „Савел – Агро” ЕООД.  Екипът отглежда сертифициран и стандартен посадъчен материал за овощни насаждения от 1997 г. Партнира си с европейски лидери в бранша като „GEVO” MBH, Германия и „Feno” – Италия. Може да ви консултира от избора на фиданка до началото на плододаването й.

Потърсете ги на http://savelagro.com.

© 2015, informiran.bg