Кои са най-малките породи кучета

5 домашни любимци, които се побират в джоба ви...почти.
5 домашни любимци, които се побират в джоба ви...почти.

Искате да си вземете куче, но живеете в малък апартамент или пък грамадните кучета ви плашат. Предлагаме ви да си изберете миниатюрно бижу, което да ви разсмива и забавлява, а също така да е много по-лесно за гледане.

Чихуахуа е една от най-древните и най-миниатюрни породи  кученца. Те са грациозни, забавни, и интелигентни. Привързват се силно към стопанина си и са му предани до край. Те са изключително чистоплътни. Достигат 15-20см височина, а теглото им варира от 500 грама до 2,5 кг

Померанът е миниатурно, красиво кученце, което е чудесен компаньон. Най-отличителната му черта е копринената му козина – той е същинска плюшена играчка. Помераните са интелигентни, весели и любопитни, но също така са много смели и лоялни кучета. Достигат 20-30см височина и около 2 - 3кг.

Папийонът идва от Франция. Той  е стара декоративна порода. Ще го откриете на много от платната на италианските художници от  13 век. Той е красиво кученце с нежна козина. Висок е около  25см, тежи 1,5-3,5кг. 

Йоркширкският териер  е незаменим семеен приятел. Той е много забавно, игриво и любвеобилно кученце. С удоволствие и лекота учи различни трикове и номера.  Тежи средно около 3кг.  

Има  разновидност на Йоркито, наречена Tea Cup. Тези кученца са тежки около 1кг, а на височината достигат около 15см. Ако не внимавате може да не го забележите или да го помислите за плюшена играчка.

Според размера си Дакелите са стандартни, малки и миниатюрни. Най-големите са около 35см високи и тежат  6 - 9кг. Средните са  20-30см високи и около 4кг на тегло. Миниатюрните са под 30см височина и достигат до 3-4кг тегло. Дакелът е една от най-древните породи кучета. В древен Египет са били предпочитани домашни любимци от знатните особи. 

Сдобийте се с весел и забавен другар, който не заема много място.

© 2014, informiran.bg