Модни тенденции за пролет 2015

Открийте какво ще довее пролетният вятър в гардероба ви
Открийте какво ще довее пролетният вятър в гардероба ви

Макар пролетта да е все още далече, предчувствиeто за нея ни изпълва с трепет. В модните тенденции за сезона са включени толкова смели, огнени, страстни, ретро и женствени мотиви, че нямаме търпение времето да се затопли, за да се потопим в тях.

Настроение от 70-те години

Тази пролет романтичен бриз ще напълни гардероба ви с цветя. Присъствието им  в десените никога не е било толкова свежо. Големи или миниатюрни, реалистични или абстрактни – те са навсякъде. Силата на цветята е толкова женствена, че няма как да не ви завладее. 

Полъх от 70-те ще бъдат и клошираните панталони, потопени в ярки цветове и щампи.

Романтична бохема

Бохемските настроения от 60-те и 70-те години са пресътворени в едва доловимия хипи дух на облеклата – луксозните, феерични, замечтани и неустоими силуети, на дългите до глезените поли и рокли.

Луксът на денима

Този плат позволява уникални интерпретации. Ще го откриете във всевъзможни варианти – украсен с бродерии и мъниста, избелен, удобен и ежедневен или в по-изтънчени силуети, той е хит във висшата мода през пролетта на 2015 година.

Унисекс костюми

Сякаш, за да създаде някакъв баланс с женствените тенденции за тази пролет, костюмите придобиват мъжествен и елегантен вид. Мъжкото влияние в дамската мода никога не е било толкова изтънчено, както предложенията за пролет 2015 г.

Асиметрични подгъви

Това, което ще ви заплени този сезон, са асиметричните поли. Супер горещи, небрежно готини или пък закачливи – те са готови да привличат погледите тази пролет.

Луксозен велур

Той прави своето сензационно завръщане по подиумите на висшата мода с по-луксозни модели и по-богата гама от силуети – дневни рокли, хипи-шик палта или утилитарни гащеризони – изборът е ваш.

Спортен шик

Модните тенденции при спортните облекла показват, че моделите за пролет 2015 ще бъдат доста по-женствени и не толкова атлетични.

Проверихте ли дали имате свободно място в гардероба?

© 2015, informiran.bg