Мрежи против градушка и оградни мрежи

или как да защитите насажденията и да обезопасите строителните обекти
или как да защитите насажденията и да обезопасите строителните обекти

Знаете, че с природата шега не бива и против своенравията й нищо не може да се направи. Ако ще вали, ще вали, независимо дали това се отразява добре на доматите, които сте посадили или на гроздето, което сте напръскали вчера. Но, ако сте разумни, можете да вземете превантивни мерки. При строителните обекти е същото – никога не можете да предвидите абсолютно всичко и да предотвратите инцидентите на 100%. Когато сте добре подготвени обаче вероятностите за злополуки намаляват. Вижте какво имаме предвид. 

Мрежа против градушки

Градушките са един от най-страшните природни капризи за всички растения. И вече има вариант да предпазите насажденията си от тях. Над лехите се прави конструкция, на която се поставя мрежа против градушка. Тя е с много плътна плетка. Произвежда се от UV стабилизирано полиетиленово влакно и няма да позволи ледените късове да наранят растенията. 

Ако гледате лозя, поставянето на мрежа против градушка ще ви излезе доста евтино, защото можете да ползвате вече създадената за лозичките конструкция. Вместо да пестите пари обаче, можете да си създадете допълнително удобства, като монтирате и система за повдигане на мрежата, за да улесните всички останали дейности, свързани с обгрижването на едно лозе.  

Оградни мрежи

Те са идеално средство за обезопасяване на строителни обекти, тъй като се произвеждат в ярък оранжев цвят, за да се виждат отдалеч. Така шансовете някой минувач да не забележи обекта, изкопана яма или струпани строителни материали, се свежда до минимум. 

Оградните мрежи са много подходящи също така и за ограждане на дворове и паркинги, като успешно заменят традиционните огради, както и за спортни игрища, където тяхното използване е задължително. Тяхното приложение се използва и в много други направления.

Материалите, от които се изработват са HDPE полипропилен. Те са изключително издръжливи на опън и устойчиви на ниски температури. Независимо от това минус колко показва термометърът те не се втвърдяват и не се късат. Освен това са много лесни за разпъване. След като ги купите веднъж можете да ги ползвате винаги, когато са ви необходими.  

Откъде да купя мрежа против градушка или оградни мрежи

Най-добре е да потърсите фирма Ай Джи Нет. Тя внася всякакъв тип защитни мрежи от 2007 година насам. Предлага ви продукти за земеделието, спорта, градинарството, строителството. Работи само с италиански производители на мрежи против градушка и оградни мрежи и определено ви гарантира качество. Изпреварете природата с няколко хода. Свържете се с фирма Ай Джи Нет.

© 2014, informiran.bg