Обзавеждане на спалнята по фън шуй

6 съвета как да подредите спалнята си според древното китайско изкуство за хармонизиране на енергиите
6 съвета как да подредите спалнята си според древното китайско изкуство за хармонизиране на енергиите

Добрата спалня, подредена според изискванията и препоръките на древните китайци, трябва да ви примамва, вълнува и същевременно да ви успокоява. Да е еднакво добра както за бърза дрямка, така и за чувствен секс или дълбок нощен сън. 

Ето как да постигнете това:

Електрониката – вън 

Махнете от спалнята си телевизора и компютъра. Освен високите електромагнитни нива, които създават, те привнасят стрес и отвличат вниманието ви от другия човек в леглото до вас.

Чист и свеж въздух

Проветрявайте често спалнята си. Не може да имате добър фън шуй, ако въздухът, който дишате е застоял и мръсен. Растенията не са добре дошли, освен, ако се намират далеч от леглото. Затова пък, натуралните етерични масла ще ви помогнат да пречистите въздуха.

Мястото на леглото

То трябва да е достъпно и от двете страни и да има две нощни шкафчета. Поставете го далеч от вратата, но така, че да я виждате като легнете. Леглото ви трябва да има солидна табла, която да е допряна до стена. Това създава чувство за стабилност и сигурност. 

Цветовете, необходими за добър фън шуй баланс

Най-добрите цветове за спалнята (които насърчават добрия поток на енергията Чи – за  добър сън и качествен секс), са нюансите близки до човешката кожа. А те варират от снежно бяло до шоколадово кафяво. Изберете си успокояващи, топли нюанси, а ярките, запазете за кухнята.

Осветление

Светлината е една от най-силните прояви на енергията, а според Фън Шуй за спалнята най-подходящи са свещите. Те създават интимна, топла и уютна атмосфера. Но това си го знаете и без китайски древни традиции.

Огледалата в спалнята

Огледалните повърхности не са подходящи за най-интимната ви стая. Ако виждате отражението си, докато лежите в леглото, покрийте огледалото. 

Не е ясно доколко фън шуй действа извън Китай, но нищо не пречи да опитате.

© 2015, informiran.bg