Откъде да намерим качествени материали за художници

И защо е необходимо да ползвате най-доброто за вашето изкуство
И защо е необходимо да ползвате най-доброто за вашето изкуство

Вярно е, че за добрата рисунка трябват ръка, око и въображение, но само те не са достатъчни. Необходими са ви и качествени материали. А голяма част от това, което се предлага на пазара, е доста далеч от представата за качество. Да, тези материали са евтини, но дали ви помагат да изразите именно онова, което искате, и да запазите картината по-дълго в добро състояние? 

Как ще ви помогнат качествените материали за художници

С тяхна помощ можете по-лесно да осъществите замисъла си. Знаете, ако боите изсъхват твърде бързо, дребните корекции отнемат много време. Ако платното не е добро или пък плътността на боите, и е трудно да ги нанасяте, цялото ви майсторство може да се окаже недостатъчно. Помислете и за бъдещето на творбата си. Животът на рисунката или картината, която създавате, има пряка връзка с качеството на материалите, с които сте работили. Когато създава, всеки тайно или явно се надява творбата му да живее вечно. Дайте шанс на вашата. 

Заложете на известни, класически марки, които са доказали своето качество. Пазарувайте само от проверени магазини, не експериментирайте с ново място всеки път. 

Не забравяйте рамката

Грижата за бъдещата ви творба не свършва с платното, четките и боите. Добре е да помислите за рамкирането й. Рамката ще осигури добрата й експонация и ще положи  завършващия щрих. Тя трябва да бъде прецизно подбрана като материал, стил и визия и да е професионално изработена. Много важно е и качественото паспарту. То няма да позволи на картината, графиката или снимката да залепнат за стъклото и така ще ги запази за дълго непокътнати.

От хубавата рамка печелят безусловно още графиките, плакатите, фотографиите, гоблените и др.

Поръчвайте качествени материали за художници от онлайн магазин Art-imperial.com

Онлайн магазинът е създаден именно с тази цел – да доставя наистина качествени материали за рисуване на професионални художници и любители. В неговите секции ще намерите акрилни бои Phoenix и маслени бои на същата марка; маслени и сухи пастели KOH-I-NOOR, с които е истинско удоволствие да се рисува. Можете да поръчате терпентин, гваш, паста моделин, бои за стъкло, статив, каширани платна, тушове, паспарту, картони и какво ли още не. 

Разчитайте на Art-imperial.com още за рамки и рамкиране

Майсторите на Art-imperial.com не могат да променят творбите ви, но могат да им придадат финес и красота, като изработят за вас най-подходящите рамки. И разбира се, не работят само за художници. Тук можете да си поръчате рамка за всичко, което ви е необходимо. Независимо дали става дума за вещ, изработена от ръцете ви, или за огледалото за дневната. 

Рамката сама по себе си може да е произведение на изкуството и да придаде висока декоративна стойност дори на семпли изображения.

Най-честите им клиенти са хотели и офиси, но добре дошли са и майсторките на гоблени. 

Ако искате да придадете допълнителен шик на дървените си мебели, помислете дали вратичките им да не са изящни рамки със стъкла и огледала, изработени в Art-imperial.com.

© 2015, informiran.bg