Полезните свойства на подправките

Кога и за какво да ги използвате
Кога и за какво да ги използвате

Подправките от край време имат магическо въздействие върху хората. Не веднъж са ставали повод за велики приключения в историята на човечеството, откриване на екзотични страни, лекуване на най-различни болести … Какво е хубаво обаче да знаем за тях днес?

Многоликите подправки

Смятаме ги за познати растения, подобряващи вкуса на храната. Някои от тях така тясно са свързани с определени блюда, че са се превърнали в неписано правило – боб с джоджен, леща с чубрица, пилешка супа с магданоз, таратор с копър, сосове с босилек...

Използвайки ги за подправяне на храната, ние всеки ден, неусетно, по малко, поемаме от невидимата им лековита сила. Защото това не са просто ароматни треви - това са билки, които освен, че са вкусни, са също така и полезни за нас. 

Нови изследвания твърдят, че ментата, освен всички други ползи, повлиява и нежеланото окосмяване. Джодженът е много използван като средство против колики при кърмачета, но той гони мигрената и стреса. Чубрицата помага при стомашно-чревни проблеми, при високо кръвно, сърцебиене.

Отглеждайте ги на прозореца в къщи

Ако нямате градина, добре е да отглеждате пресни подправки в саксии. Те не са много капризни, а ще ви радват с буйна ароматна зеленина. Ще имате винаги под ръка за любимите си гозби. Накрая можете да ги изсушите и да ги ползвате за лековити чайове и отвари при нужда. Можете да си ги посеете сами, но по-лесно ще е да си вземете разсад, отгледан професионално, или готови растения.

Откъде да ги купите

Градински център “Разцвет” на ЕТ “Бойчо Стоев – Разцвет Стоев” предлага разнообразие от най-търсените подправки и ароматни треви. Кликнете на http://razcvet.bg/ и си изберете сладка стевия или мента с необичаен аромат на ягода, любимия си сорт мащерка или маточина. Растенията са получени от качествен професионален материал и са отглеждани по всички правила на растениевъдството. Екипът на фирмата е с повече от 25 години опит и ще Ви насочи професионално в избора на най-подходящите за Вас решения!

http://informiran.bg/