По какво да разпознаем истинското сирене

Съвети от производителя на млечни продукти МПП „Младост” – Търговище.
Съвети от производителя на млечни продукти МПП „Младост” – Търговище.

Влизайки в магазин винаги искате да вземете най-добрите продукти за Вашата трапеза. За да се справяте успешно с това обаче, трябва да се научите и как да различавате истински качествените продукти от техните заместители. Днес ще Ви покажем как по няколко външни белега можете да разпознаете истинското сирене. 

Как да различим истинското сирене от това, с растителна мазнина

- Истинското сирене има леко кремавия цвят на млякото. Твърде бялото сирене – като тебешир – е избелвано допълнително.

- Истинското сирене не оставя мазни следи по ножа, с който се реже. Ако виждате такива, то най-вероятно сиренето е с растителни мазнини.

- Сиренето от мляко е умерено твърдо, реже се на правилни парчета, дори когато са само около половин сантиметър дебели. Ако при пипане обаче е твърде меко или направо се троши в ръцете ви, то трябва да знаете, че най-вероятно това е негов заместител.

- Твърде шуплестото сирене обикновено подсказва за наличието на проблем с узряването му – бъдете внимателни в такива ситуации.

- Ако скоро след като го поставите във вода бучката сирене се е смалила чувствително, а водата се е „сгъстила” и побеляла, то трябва да знаете, че това не е най-подходящия продукт, който може да вземете.

- Зрялото сирене е с богат вкус и аромат. Незрялото повече напомня вкуса на млякото.

Защо от МПП „Младост” знаят толкова много за истинското сирене

Защото МПП „Младост” – Търговище вече повече от 13 години се грижи на Вашата трапеза да имате винаги качествени продукти на добри цени! Производството на сирене в МПП „Младост” е традиция, суровините се избират и обработват внимателно и под строг качествен контрол, а всяка една стъпка от производственият процес се изпипва до последния детайл. Ако искате да опитате вкуса на истинското сирене, то продуктите на МПП „Младост” определено са подходящи за Вас. А сега за да ги разпознавате още по-лесно, всички сирена на МПП „Младост” имат маркировка с името на предприятието върху самата пита.