Прогностична астрология

Открийте трите свята на човешкото съзнание според прогностичната астрология
Открийте трите свята на човешкото съзнание според прогностичната астрология

Прогностичната астрология се занимава с влиянието на звездите върху наталната карта на човека за определен период от време – дни, месеци или години. Тя прогнозира бъдещето, зачитайки свободната воля на човека да решава съдбата си.

Основните методи, които използва се наричат транзити, прогресии, дирекции и префекции.

Според прогностичната астрология човешкото съзнание еволюира през три различни етапа или Космически плана – Духовен свят, Астрален свят и Физически свят. Върху тях се използват и различните прогностични методи. С тяхна помощ се предсказват различни събития, както за отделния човек, така и за големи групи хора. 

Духовен (ментален) свят

Това е най-висшият космически план. За проследяването му се използват дирекциите и прогресиите. Всяко бъдещо събитие възниква първо в ума ни – като идея, мечта или план за действие. После тя нараства, заема конкретна форма и се стабилизира. Взимаме решение да действаме и преминаваме към следващата фаза.

Астрален свят

На този етап се включват чувствата. Идеята започва да ни вълнува, да ни плаши малко или много, или да ни кара страстно да я желаем. Чувствата, които събужда в нас – желание, нетърпение, възхищение, страх, омраза, завист и т.н.,оформят абстрактната все още мисъл и и позволяват да приеме своето астрално тяло, тоест, да се превъплати в Астралния свят. За изследването му се използва методът на префекциите.

Физически свят

Идеята ни се осъществява в живота. Доколко ще е успешна или не, зависи от всички етапи, през които е преминала. Това трето ниво се отразява от транзитите. Този метод е най-лесният и се използва масово от астролозите, тъй като показва реалното положение на планетите за определен период от време. Информация, която се взима директно от ефемеридите – книги, в които е описано мястото на планетите за всеки ден от годината – в кой зодиакален знак се намират и на колко градуса.

А вашите три свята в синхрон ли са?

© 2015, informiran.bg