Струва ли си да се запиша на езикови курсове, които се водят онлайн

Открийте кои са предимствата и недостатъците на онлайн обучението
Открийте кои са предимствата и недостатъците на онлайн обучението

Образованието в Интернет набира все по-голяма скорост. Вече свикнахме да общуваме онлайн, да пазаруваме, да играем, да се забавляваме. Защо да не направим и нещо още по-полезно – да учим? В мрежата има многобройни сайтове, които предлагат курсове онлайн. Ако потърсите, сигурни сме, че ще намерите всякакви уроци. Изучаването на чужд език е една от най-често срещаните възможности.

Ето някои очевидни предимства и не толкова набиващите се в очи недостатъци.

Положителни страни

На първо място онлайн курсът ви спестява време и средства. Седите си удобно у дома и не губите часове и пари в пътуване.

Когато се запишете на езиков курс по Интернет, вие получавате достъп до сайта и всички качени в него материали, упражнения и тестове. Можете да напредвате със скорост, която сам си изберете. Зависи от нивото ви на подготовка и свободното ви време. Това ще ви научи, освен на чужд език, и на самодисциплина – все пак ще трябва да пишете домашни.

Обикновено, връзката се осъществява през скайп. Можете да говорите и да задавате въпроси на преподавателя си, но и да общувате с другите участници в курса. Както знате, за да научите един чужд език, трябва да го практикувате. Какво по-хубаво от това да се упражнявате във виртуалната класна стая? Дори и да сбъркате, никой няма да види как се изчервявате.

Недостатъци

Нужна ви е бърза Интернет връзка и скайп, за да комуникирате с преподавателя и другите курсисти. По-стар компютър или бавен Интернет – и урокът пропада.

Ако сте с ниска мотивация или не сте свикнал да учите може да изостанете и да не се справите с материала. Както споменахме и по-горе – нужна е самодисциплина.

Но ако преодолеете всички препятствия и успеете да завършите успешно ще сте горди от себе си и от постигнатото със собствените ви сили. 

Така че, какво чакате? Научете нещо ново! 

© 2015, informiran.bg