Три причини да си тунинговам колата

Открийте защо да инвестирате в подобрения по автомобила си
Открийте защо да инвестирате в подобрения по автомобила си

Какво всъщност означава да тунинговате колата си? Най-общо казано, да я направите по-съвършена, отколкото нейните конструктори са я сътворили.  Модернизирайте двигателя, екстериора и интериора, така че колата ви да изразява вашата същност - да бъде уникална и неповторима. Можете да промените почти всичко – калници, брони, спойлери, джанти, да добавите аудио и видео системи, да олекотите купето и т.н. 

Тунингът може да бъде силов – повишава мощността на автомобила и оптичен – подобрява аеродинамиката и сцеплението, превръща колата ви в уникално произведение на изкуството. 

Ето и трите най-важни причини, заради които си струва да тунинговате колата си:

Тунинг на двигателя за мощност

Всички съвременни автомобили са оборудвани със специални блокове за управление на двигателите, които могат да бъдат препрограмирани. Независимо от ограничението на скоростта, отбелязано на таблото, действителната й граница зависи именно от тях. Колата не може да достигне своя максимум без допълнителни настройки – съмнения по този въпрос няма. Препрограмирането всъщност ви помага да разгърнете реалния й потенциал.

Тунинг за икономия на гориво

Повечето шофьори избират да си тунинговат двигателя заради икономията на гориво, а не заради увеличената мощност. Като се има предвид, че един чип може да ви помогне да намалите значително разходите си, инсталирането му е перфектната инвестиция. Настройката на мотора позволява да спестите до 30% от горивото. Така че, колко скоро ще се възвърне инвестицията ви?

Тунинг за подобряване аеродинамиката на автомобила

Така нареченият оптичен тунинг се изразява в подобрения на външния вид на колата ви, които да намалят разхода на гориво, като оптимизират аеродинамиката – антикрила, спойлери, вежди на калниците и фаровете, елементи  по предния капак, вентилационни отвори и т.н.

Когато вече сте подобрили всички тези параметри, можете да помислите и за някои визуални екстри като карбоново 3D фолио или кристални стопове.

Ако искате автомобилът ви да е отражение на вашата личност – тунинговайте го!

© 2015, informiran.bg