Тур гайд системи – удобство и иновация

Как да повишите качеството на туристическите услуги
Как да повишите качеството на туристическите услуги

Когато се занимавате с туризъм и се опитвате да създадете перфектна организация за клиентите си, ви се иска да предвидите и контролирате всички фактори. Това невинаги е възможно. Но на пазара вече има техническа иновация, която ще ви помогне да се справите с още един проблем – информационното обслужване и общуването между екскурзоводи и туристи.

Преводачески безжични аудио системи.

Те намират приложение навсякъде, където е необходим симултанен превод – конференции и семинари, музеи и галерии или туристически обекти на открито. Позволяват един екскурзовод да обслужва разнородна езикова група, като доставят до слушателите не само глас, но и изображение – на текст, снимки, видео. Това облекчава неимоверно комуникацията и повишава качеството на туристическата услуга.

Какво представлява тази техника и как се използва.

Предлагат се три основни вида тур гайд системи. При портативния безжичен аудио приемник и предавател (WAT) предавателят е мобилен, лесен за пренасяне. Поддържа връзка с приемниците в радиус от 280 м. Използваният честотен лиценз UHF и 2.4GHz е международен, безплатен. 50 устройства могат да са в едновременен работен режи, без да се усещат смущения във връзката. При автоматичната гайд система (ATGS02) на приемника, който е в посетителя предварително е качена информацията за експонатите на различни езици. Застанал пред експоната посетителя се информира от табелката, кой номер да въведе на клавиатурата, за да се възпроизведе информацията на съответния език. При автоматичната гайд система (ATGS03) сигнал предавателите се монтират в различни точки на музейните зали или галерии. Приемникът, който е у посетителя, улавя и декодира автоматично излъчвания сигнал. Така до туриста достига глас, музика, снимки или видео. Устройствата са малки и удобни. Според модела поддържат 8-10 езика за превод.

Къде да намерите иновативните тур гайд системи.

„ЕОС електроникс”вече години наред работи успешно в сферата на аудио- и видео технологиите. Българската компания осигурява на пазара последните технически решения, гарантиращи кристален звук и образ. Тя ви предлага лесен и удобен вариант за рязко подобряване качеството на туристическото обслужване.

Повече за характеристиките и възможностите на предлаганите преводачески тур гайд системи ще научите на http://www.eosbg.com/.

© 2015, informiran.bg