3 идеи за екзотични танци, с които да влезете във форма

Открийте как, докато танцувате на любимата си музика, можете да свалите излишните килограми – забавно и без скучни тренировки във фитнеса
Открийте как, докато танцувате на любимата си музика, можете да свалите излишните килограми – забавно и без скучни тренировки във фитнеса

Почти няма човек, който да не обича да танцува. Музиката ни вълнува, раздвижва кръвта и телата ни. Докато танцуваме пулса ни се ускорява, сърцето тупти по-бързо, изпълва ни ендорфин – хормона на щастието и същевременно горим калории. Тоест, хем се забавляваме, хем отслабваме. Не е ли страхотно? 

Пробвайте да свалите някое и други килце с екзотични танци, докато си тананикате и кършите снага.

Бели денс

Ориенталски танц с корема, който ще извае тялото ви във формата на пясъчен часовник. Един от най-добрите за практикуване от дамите. С него ще упражнявате много мускулни групи – на корема, на раменете, гърдите, бедрата, шията. Ще ви помогне да преоткриете своята същност – на грациозна, нежна и сексапилна жена. И не на последно място – ще разбие стреса на пух и прах. 

Салса

Идеалният танц за двама.С партньора си ще се научите да общувате по един напълно нов начин – чрез движението на тялото. Открийте удоволствитето да се оставите да бъдете водени в ритъма на музиката, да се доверите на партньора си, в една вихрушка от сластни стъпки. Освен това салсата значително ще ускори пулса ви, а заедно с него – горенето на калории. Ще повишите мускулния си тонус, координацията и жизнеността си. Няма да усетите как лети времето и ще бъдете номер едно на всяко парти, с усвоените нови танцови стъпки.

Боливуд

Както предполага името им (комбинация от Бомбай и Холивуд), те комбинират индийските със съвременни танци, като латино, стрийт, хип-хоп и дори джаз. Все повече дами се увличат по този красив, ритмичен и забавен стил на танцуване. 

И в заключение на всичко казано – ако искате да отслабнете или да премахнете стреса - танцувайте.

© 2015, informiran.bg