3 идеи за забавления между празниците

Как да се отърсите от лудостта на празниците поне за малко
Как да се отърсите от лудостта на празниците поне за малко

От толкова много празници през декември току-виж ви прилошало. Преминете на по-бавна писта между Коледа и Нова година. Предлагаме ви няколко идеи за това.

Празнувайте сезона на светлината

Сега са най-мрачните зимни дни и дълги нощи. Денят на зимното слънцестоене – 22 декември – е най-краткият ден в годината и съответно – най-дългата нощ. Затова ще е прекрасно, ако точно сега решите да отпразнувате светлината във вашия живот. Направете го като пуснете в небето светещи китайски фенери. Излезте заедно навън и осветете нощта.

Зрънце любов

Това е една инициатива за поставяне на хранилки за птици в паркове, пред блоковете и офисите. Правят се толкова лесно – от малки пластмасови бутилки, в които се пробиват дупчици. В тях поставете къси пръчици, на които птичките да кацнат. На около 2 см над тях направете нови отвори, през които да могат да кълват семките и семенцата, които ще сипете вътре. Към капачката на бутилката завържете връвчица и я окачете на някое дърво наблизо - в близкия парк или градинка, в собствения си двор или през блока или офиса. Включете цялото семейство или приятелите си. Така ще помогнете на птичките да преживеят по-леко студовете, а на себе си ще осигурите душевен комфорт, че сте направили нещо добро. А и цяла зима ще ви чуруликат доволни синигерчета и врабчета, което ще ви кара да се усмихвате до уши.

Кино маратон

Това е класическо предложение, което не можем да пропуснем. Ако коледните филми са ви дошли до гуша изберете си друга тематика - комедии, екшън, фантастика, семейни филми – изборът е огромен. Заредете се с достатъчно пуканки и напитки и сядайте дружно на дивана.

Най-ценното от празниците е прекараното време заедно с близки, деца и приятели. Насладете му се максимално, забавлявайте се и се обичайте.  

© 2015, informiran.bg