3 идеи за коледна украса

Как да разхубавим домовете си за предстоящите празници
Как да разхубавим домовете си за предстоящите празници

Ако още не ви е обхванало коледното настроените, време е да поработите сериозно по въпроса. Купуването на подаръци е едната част от празника. Другата е – да позволите на коледния дух да се настани в дома ви, като го украсите подобаващо.

Декорация в бяло и червено

Това са коледните цветове. Изберете си различни по форма стъклени чаши, купички или прозрачни вази, напълнете ги с блестящи топки в бяло и червено. Добавете за контраст няколко зелени борови клончета, шишарки, орехи, жълъди, събрани в парка или гората. Довършете, като завържете червени или сребърни панделки. Можете да ги подредите на рафта на секцията в хола, над камината, ако имате такава, или да украсите коледната трапеза.

Украса от хартия

Изрязването и лепенето на коледни украшения от хартия е много стара традиция. Необходими са ви цветни гланцови хартии, панделки, ножица, лепило, блестящи орнаменти (или някоя счупена стъклена играчка, натрошена на фини парченца). Модели за снежинки, ангели, гирлянди, коледни дръвчета и какво ли още не ще откриете в Интернет, стига да потърсите. Превърнете това занимание във весел празник като включите децата. Така коледната украса ще бъде изработена от собствените ви ръце и ще ви радва много повече, повярвайте. 

Джинджифилови сладки

Това са онези дребни сладки, завързани с червени панделки, които висят на коледното дърво. Ползата от тях е двойна – вкусни са и може да си ги хапнете с наслада и същевременно са уникална коледна украса, ухаеща на празник. Изпълнете къщата със смях, аромат на джинджифил и канела и коледно настроение. Хубавото на тези сладки е, че са много трайни и издържат 10-ина дни. Можете да ги приготвите от по-рано и да украсите къщата с тях. Изрежете ги в различни формички – звезди, елхи, човечета, украсете ги с глазура от разбит белтък и пудра захар. За повече цветове – използвайте сладкарски боички.

Пуснете коледния дух в дома си.

© 2015, informiran.bg