3 идеи за охлаждане на заведения

Как да осигурим комфорт на клиентите и уют в заведението си с минимум бюджет
Как да осигурим комфорт на клиентите и уют в заведението си с минимум бюджет

Вътре в заведенията обикновено слагате един климатик и зиме и лете проблемът с комфорта на клиентите ви е решен. Какво да правите обаче с лятната градина? Направили сте я уютна, потънала в цветя и зеленина, сложили сте шарени или бели тенти, удобни столове и маси, сервирате вкусна храна и студени напитки, но в ранните следобедни часове просто не може да се диша от жега. Ето какво можете да направите. 

Водна мъгла за охлаждане

Може да извикате фирма, която да ви направи системата, но може и да си вземете готов комплект, тип „направи си сам“ и да си го монтирате сами. В него има всичко необходимо, помпа, дюзи, таймери за цикъла на работа на системата. Сглобява се лесно. Създавате нежна завеса от малки водни капки, които ограждат заведението ви, понижават температурата и пазят от комари и други досадни насекоми. Тази охлаждаща система е безшумна и създава особено приятна атмосфера. 

Малки шарени вентилаторчета

Купете по едно за всяка маса. Те се предлагат в различни цветове, така че няма да ви е трудно да изберете подходящите за интериора на вашето заведения. Сложете им презареждащи се с батерии и предложете на клиентите си удобен начин за разхлаждане в горещите следобеди. 

Ветрила 

Поръчайте си красиви, съвсем простички хартиени ветрила със знака на вашето заведение и оставете по няколко в чашка на всяка маса. Не е нужно да са сгъваеми ветрила, може да са и от тези, направени от един лист, с пластмасова или тънка, дървена дръжка. Те издават лично отношение към клиентите, внимание към детайла, внасят уют в обстановката, всеки сам решава дали да ги ползва или не и са тихи. 

Помислете кой ще е най-добрият вариант за вашето заведение и осигурете прохлада и удобство за своите клиенти. 

© 2015, informiran.bg