3 идеи за разхлаждане в летните жеги

Открийте как да се спасите от летните жеги
Открийте как да се спасите от летните жеги

Лятото малко закъснява тази година, но не е лошо да сме подготвени, за момента, в който все пак дойде. Предлагаме на вашето внимание няколко добри идеи за спасителни операции, щом жегата настане.

На планина

Къде другаде ще намерим прохлада през лятото, ако не в планината. Чист и свеж въздух, зеленина, красота, спокойствие. Грабвайте раницата и се запътвайте към гората. Разходките сред природата са полезни за здравето и със сигурност ще ви разхладят успешно. Добрата компания е абсолютно задължителна.

Край водата

Ако катеренето по планинските пътеки не ви привлича особено, отидете някъде край воден басейн (река, поточе или язовир) – течащата вода си остава студена дори през лятото. Вземете си палатката, въдиците, скарата и доброто настроение. Откъснете се от града, шума и горещината и релаксирайте сред природата. 

Подарете си приключение и пробвайте адреналиново спускане по бързеите на някоя река – Струма, напимер. Разхлаждането ви е сигурно, както и фантастичните емоции. Забавлението се нарича рафтинг. Освен, че добре ще се разхадите, ще се сдобиете и с незабравими спомени.

В града

Може би сте от хората, които нямат възможност да излязат сред природата и ще прекарате цялото лято в града. Къде да се разхладите? Освен на обичайния басейн, можете да пробвате да отидете на кино. Съвременните мултиплекси предлагат огромно разнообразие от хитови заглавия, а климатиците вътре работят на макс. Хем ще се забавлявате, хем ще се поохладите.

В къщи можете да си  направите вкусен и полезен домашен сладолед, студен чай, фрапе или сорбе.

Ако не знаете що е това сорбе – най-краткото му описание е замразена плодова сладост. То е пръв братовчед на сладоледа, но е диетично, полезно и страхотно вкусно. Рецепти можете да откриете в Интернет, без много усилия.

Добавете хубава музика за още повече настроение, няколко  добри приятели за сладки приказки, и се разтопете от удоволствие.

© 2015, informiran.bg