3 летни фестивала, които трябва да посетите

Как да разнообразите лятото си
Как да разнообразите лятото си

Чудите се как да разнообразите лятото? Предлагаме ви три музикални фестивала, които ще ви донесат истинска наслада!

Каварна Рок

Тази година Каварна Рок прави 10 години. Ако сте сред запалените рок фенове, не бива да го пропускате – на 26, 27 и 28 юни в крайбрежното градче започва луд купон. Сред хедлайнерите е хеви метъл бандата „Twisted Sister”, опъвала жици на първия рок фестивал през 2006 година. Ще имате привилегията да чуете на живо и парчета от току-що излезлия албум на „Kamelot”. Всички участници са от невероятна класа и освен, че ще ги слушате, можете и да се запознаете с тях на специално организираните “Мeet and greet” срещи. 

11-ти национален събор на българското народно творчество – Копривщица 2015 г.

Провежда се на всеки пет години в началото на август. Тази година е на 7, 8 и 9 август.  Събира хиляди изпълнители на автентичен фолклор от България и чужденци, които усърдно учат български народни песни. Официалната състезателна програма се провежда на няколко сцени, построени на „Войводенец” – местност край града. Вечерите са посветени на богата съпътстваща програма. Можете да слушате, да пеете, да се забавлявате и/или да се запишете като доброволец за организацията и провеждането на събитието. 

Международният джаз фестивал в Банско 

За 18-ти път тази година във Банско ще имате шанс да чуете невероятни световни изпълнители от различни стилове и направления в джаз музиката. Този август той ще бъде с един ден по-дълъг – вместо от 8-ми, от 7-ми до 13-ти. През горещите дни цялото градче ще се превърне в сцена, от която звучи джаз денем и нощем, а на площад „Н. Вапцаров” се събират хиляди екзалтирани почитатели. Събитието е много високо оценявано от утвърдени световни авторитети в джаза. Входът е свободен.

Славата и на трите фестивала отдавна е надхвърлила границите на страната ни. Те имат своята богата история и атмосфера, която не може да бъде сбъркана. 

Убедете се лично!

© 2015, informiran.bg