3 места за почивка през септември

Къде да прекарате последните хубави дни на сезона
Къде да прекарате последните хубави дни на сезона

Почивката през септември има неповторимо очарование. Времето е все още топло, без да е горещо. Тълпите курортисти са се стопили. Във въздуха се усеща мекота и спокойствие, характерни само за прехода между лятото и есента.

Трявна

Градчето се намира в полите на северна Стара планина. Има богата история и прекрасна природа. Чистият планински въздух действа благотворно при заболявания на дихателните пътища.

На разположение на желаещите да почиват тук са множество хотели, частни вили, къщи за гости, квартири. Те предлагат различни условия и цени. 

Храната в заведенията е вкусна, а обслужването е добро. 

Няма да намерите модерни атракции и шумни забавления, но ако търсите спокоен релакс и тишина – това е мястото. 

Освен христоматийните забележителности, можете да разгледате множеството музейни сбирки и картинни галерии.

Велинград

Твърди се, че по брой на минералните извори и лечебна сила на водите им, той не отстъпва на много от прочутите световни курорти. През последните години от природните дадености на родопското градче се възползваха много предприемчиви бизнесмени и спа-индустрията бе издигната на непознати у нас висоти.

Извън активния туристически сезон могат да се намерят много атрактивни оферти за отдих и укрепващи процедури.

Така че, ако ще почивате през септември – помислете дали да не е точно тук.

Поморие 

През септември морето е тихо и спокойно. Слънцето не прежуря, а гали и плажовете са почти пусти – сравнено с месец по-рано. По-лъскави и по-скромни хотели и къщи за гости свалят цените почти на половина. Възползвайте се и го направете в Поморие! Градчето е добър изходен пункт за цялото Южно Черноморие. Предлага условия, не по-лоши от тези в Бургас и Несебър, но пък е – поне с малко – по-спокойно място. Интересното му географско разположение и богатата история могат да уплътнят времето ви, ако не смятате да лежите по цял ден на пясъка. Ако нещо ви липсва – винаги можете да го намерите на юг – в Бургас, или на север – в Несебър.

И не забравяйте слънцезащитния крем!

© 2015, informiran.bg