3 места, които не са подходящи за почивка през лятото

Научете къде не бива да ходите през лятната си ваканция
Научете къде не бива да ходите през лятната си ваканция

Лятото е време за пътуване. Всеки мечтае да се измъкне от къщи и да се наслади на почивката си някъде другаде. Защото каква ще е тая почивка, ако си останете у вас?

Може би има места, които планирате да посетите през лятната си отпуска. Ако те включват някои от следните дестинации – помислете си пак.

Дубай и ОАЕ

Ако решите да отидете там сега, ще можете да седите само в стаята си или от климатизираното такси да се шмугвате в търговския център, от там в ресторанта и обратно. Не са възможни никакви разходки и разглеждане на забележителности. Жегата е толкова непоносима, че се налага да охлаждат водата в басейните до нормални за ползване температури.

В Европа през лятото 

Най-неподхдящите за посещения през лятото европейски градове са Рим, Севиля и Атина. Ето защо:

Рим буквално се топи под палещото слънце, също като прочутото италианско джелато във фунийката си. Повечето местни жители напускат Рим през лятото и го оставят на замаяните от жегата туристи. Не бъдете наивни и си избере друго време да посетите града на Ромул и Рем.

Севиля държи рекорда за най-горещото място в Европа. През юли и август 40 градуса са нещо нормално. А за вас?

Атина през лятото е потънала в гъст смог, пренаселена е и нетърпимо гореща. Гръцките плажове са много по-подходящи за лятна ваканция.

Долината на смъртта

Тук няма нужда от много обяснения, предвид, че това е най-горещото място на земята. Температурите през лятото често достигат и дори надминават 50 градуса.  На 10 юли 1913 година тук са измерени нечовешките 56,7 градуса по Целзий. Долината е част от пустинята Мохаве и човек трябва да е мазохист, за да я посети през лятото.

И така, помислете пак къде ще почивате този сезон? 

© 2015, informiran.bg