3 начина за забавление без питие в ръка

Как да се отпуснем без помощта на алкохола
Как да се отпуснем без помощта на алкохола

Най-лесно е да се разтоварите от напрежението като седнете някъде с приятели на чашка. Но това не е единственият начин. Ако напоследък практикувате само него, може би е време да ви напомним как другояче можете да се позабавлявате. 

Пейнтбол

Това е идеалният начин да свалите напрежението и да си го „изкарате“ на някого. Пейнтболът се определя като военна игра, в която отстрелвате противниците си с топчета боя. Организирайте се с вашите приятели, въоръжете се и започнете издирването на „врага“. Вдигането на адреналина е идеално средство за сваляне на стреса, особено, ако стреляте по хората, които ви дразнят по цял ден в службата. Но внимавайте – вместо махмулрук, на сутринта  може да страдате от „раните“ си. Уцелването с топчето боя е болезнено, въпреки предпазното облекло.

Боулинг

Това също е отборна игра. Целта е да съборите повече кегли с едно запращане на топката по улея. Най-старият вариант на играта датира още от древен Египет. Днес, естествено, се играе американският й вариант. Традициите са важно нещо и трябва да се спазват – като специалните обувки за боулинг, например, които не надраскват повърхността на настилката и ви предпазват от подхлъзване. Пробвайте нещо ново с приятелите си и вместо на кръчма, отидете на боулинг – по-здравословно и не по-малко забавно е.

Танци

Запишете се в някоя школа по танци и ходете там 2-3 пъти седмично. Контактът с хора от противоположния пол, движението и най-вече потапянето в музиката ще свалят напрежението от раменете ви като с магическа пръчка. Вслушайте се в ритъма, забравете света отвън и просто танцувайте. Дори да не сте най-добрият, това не е от значение тук – дошли сте да се отпуснете и забавлявате. Направете го.

И най-важното - не забравяйте да се усмихвате. Това има чудодеен ефект върху околните хора – те също ще ви отвърнат с усмивка.

© 2015, informiran.bg