3 начина за инвестиция на малки суми

Открийте как можете да подобрите финансовото си състояние
Открийте как можете да подобрите финансовото си състояние

Спечелили сте малко пари и се чудите какво да ги правите. Наясно сте, че инфлацията ще им види сметката, ако ги държите под дюшека. Инвестициите са чудесен начин да накарате парите си да работят за вас. Не е задължително да имате стотици хиляди, за да направите това. Днешният финансов пазар е достатъчно гъвкав и за хора, които могат да инвестират по-малки суми. 

Инвестирайте в себе си

Заделете си  бели пари за черни дни. Така ще имате пари в банката, с които да си покривате спешни разходи. 

Другото нещо, което можете да направите е да погасите всичките си заеми, да закриете кредитните си карти и да спрете да плащате безумните лихви по тях. Ако си мислите, че това не е точно инвестиция – помислете пак:  ще освободите ума си от притесненията по вноските в банката, а тези средства можете да използвате за постигане на някаква цел или мечта. 

Запишете се на курс и придобийте нови знания. Научете  неща, които да са ви полезни във вашата работа или бизнес. Има курсове и семинари на всякакви теми – финанси, маркетинг, програмиране и т.н. Инвестицията в себе си ще ви се отплати с намирането на по-добра работа или стартирането на собствен бизнес.

Акции от взаимен фонд

Наричат се още договорни фондове. Събраните от вложителите суми се инвестират в акции или облигации на различни компании. Изберете взаимен фонд със среден рисков профил. Доходността също ще е на средно ниво, но рискът да загубите парите си е по-малък.

Инвестиционни дружества от отворен тип

Те набират средства от множество инвеститори чрез публично предлагане на акции. Сумите се влагат в ценни книжа. В зависимост от начина, по който използват вложените средства, тези дружества биват консервативни (нискорискови), балансирани и агресивни (високорискови).

Помислете какви са вашите цели, мечти или желания и ги преследвайте. Това са само някои от възможните начини да ги постигнете.

© 2015, informiran.bg